Νίκος Ανδρουλάκης το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης. ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Νίκος Ανδρουλάκης το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης. ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ανοικτή στήριξη από πρώην στελέχη της νεολαίας και της σπουδάζουσας Μεσσηνίας

Η επικείμενη εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής οφείλει να σηματοδοτήσει την Προοδευτική Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα, την ανανέωση και την επάνοδο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης όπως αυτή εκφράστηκε διαχρονικά μέσα από το ΠΑΣΟΚ, την αναγέννηση της νέας και σύγχρονης Κεντροαριστεράς που θα αποτελέσει κύριο πόλο έκφρασης των προοδευτικών πολιτών, των εργαζόμενων, των νέων, εκφραζόμενη μέσα από τις ιδέες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Η ερχόμενη εκλογική διαδικασία είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του πολιτικού μας χώρου για ουσιαστική αναμόρφωση σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε και πάλι θελκτικοί προς την Ελληνική Κοινωνία που δοκιμάστηκε την τελευταία δεκαετία γυρίζοντας την πλάτη στην παράταξή μας, η οποία κουβάλησε δυσανάλογα το βάρος της κρίσης και του λαϊκισμού εις βάρος της από όλες τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις.

Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ασφαλώς δύσκολο και θα χρειαστεί χρόνο, δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

Το ΚΙΝΑΛ μπορεί στις 5 & 12 Δεκεμβρίου να επανασυνδεθεί με τον κόσμο του. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτό είναι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές μας. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη μαζική συμμετοχή των πολιτών να δημιουργηθεί το πολιτικό γεγονός εκείνο το οποίο θα αναδείξει μία Ισχυρή Ηγεσία που θα οδηγήσει το Νέο ΠΑΣΟΚ και τις Κεντροαριστερές Δυνάμεις σε μία καινούργια δυναμική και αμφίδρομή σχέση της παράταξης με τους πολίτες, που θα οδηγήσει στον επαναπατρισμό όλων εκείνων των κοινωνικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών και ευρύτερων συλλογικών δυνάμεων που βλέπουν με προβληματισμό τις εσωτερικές μας διεργασίες όλα αυτά τα χρόνια.

Η αντιμετώπιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών διακυβευμάτων με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι στο άμεσο μέλλον απαιτεί τη στράτευση, την ενότητα όλων εκείνων των δυνάμεων που απαιτούν μια σύγχρονη, ανανεωμένη και δυναμική ηγεσία που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία πλειοψηφική προοδευτική πρόταση, έτσι ώστε να γίνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Ανεπιφύλακτα, θεωρούμε ότι Νίκος Ανδρουλάκης, ως εκφραστής των ιδεών της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση της παράταξης και η στήριξή μας είναι δεδομένη, καθώς υπάρχει ευρύτερη αποδοχή της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος στο πρόσωπό του.

Με όρους πολιτικούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να εκφράσει με τις σταθερές του τοποθετήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπιζόμενος τα εθνικά μας θέματα, μια σύγχρονη πατριωτική πρόταση, η οποία θα επαναπατρίσει πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Η δημιουργία του rescue, του προγράμματος πολιτικής προστασίας της Ε.Ε, του οποίου ήταν εισηγητής, αλλά και η δράση του σε διάφορα άλλα ζητήματα και η συνολική πολιτική και διεθνή εμπειρία που αποκόμισε από τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο, του δίνουν τη δυνατότητα να έχει μια ολοκληρωμένη θέση – πρόταση σχετικά με την πολιτική προστασία, αλλά και στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης οικολογικής ατζέντας ενάντια στους υπαρκτούς κίνδυνους που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Eπιπροσθέτως, η βαθιά γνώση του για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Πόρων, του Ταμείου Ανάκαμψης και των υπόλοιπων χρηματοδοτικών εργαλείων μπορεί να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό προοδευτικό σχέδιο για την αυτονομία της οικονομίας και την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου στα ζητήματα της Παιδείας.

Με όρους οργανωτικούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης εργάζεται συστηματικά και αταλάντευτα για την ενότητα της παράταξης την καθολική ανανέωση τους πολιτικού της δυναμικού, καθώς και τις δημοκρατικές διαδικασίες με τη συμμετοχή όλων στα συλλογικά κομματικά μας όργανα, χωρίς αποκλεισμούς, με σκοπό τη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο. Η ψύχραιμη στάση του όλον αυτό τον καιρό μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2017 αποτελεί εγγύηση.

Με όρους κοινωνικούς, η ηγετική φυσιογνωμία του Νίκου Ανδρουλάκη, η αναγνώριση και η ευρεία αποδοχή του στη νέα γενιά της παράταξης, αλλά και όχι μόνο, η εμπιστοσύνη η οποία εμπνέει στο σύνολο του ελληνικού λαού, η φερεγγυότητά του για την αυτόνομη πολιτική πορεία της παράταξης μακριά από το συντηρητισμό της Ν.Δ. και το Λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία σύγχρονης πολιτικής προοδευτικής πρότασης, θα φέρει ξανά κοντά μας τη νέα γενιά και όλους εκείνους που απογοητεύσαμε τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.

Στις 5 & 12 Δεκεμβρίου θα είμαστε #MAZI με τον ΝΙΚΟ να δώσουμε τη μάχη για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πλειοψηφικό, προοδευτικό ρεύμα. Να αισθανθεί η νέα γενιά και ολόκληρη η κοινωνία ότι οι εκλογές δεν αφορούν κάποιους απρόσωπους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά ότι ο αγώνας μας αγκαλιάζει κάθε της αγωνία».

Δημτσιούδης Χρήστος
τέως Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, πρ. Αν Γραμματέας ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πελοποννήσου   

Χατζηαθανασίου Μάριος
Πρ. Γραμματέας ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πελοποννήσου

Παπανδρέου Παναγιώτης
Πρ. Πρόεδρος ΦΣ ΣΔΟ ΤΕΙ Πελοποννήσου,    
Πρ. Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου ΣΔΟ ΤΕΙ Πελοποννήσου