Διαμαρτυρίες επαγγελματιών για το έργο στη Σφακτηρίας

Διαμαρτυρίες επαγγελματιών για το έργο στη Σφακτηρίας

Έχει γίνει κανόνας, πλέον, στην Καλαμάτα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις. Έργα αναπλάσεων σε κεντρικές αρτηρίες προκαλούν… αρρυθμίες. Κύριο σύμπτωμα είναι η γκρίνια των πολιτών, πολλές φορές, όμως, όχι άδικα, αφού τα όποια χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των έργων σπάνια τηρούνται. Όλοι θυμόμαστε το “θαύμα” της ανάπλασης 120 μέτρων στην οδό Ιατροπούλου που χρειάστηκε ένας χρόνος (!) για να ολοκληρωθεί.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια ανάλογη περίπτωση με την πεζοδρόμηση ενός συμπλέγματος δρόμων. Μεταξύ αυτών και η Σφακτηρίας. Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου, αλλά και η κατάσταση του δρόμου κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες ιδιοκτητών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τα τηλεφωνήματα – παράπονα που δεχόμαστε αρκετά. “Δεν είναι δυνατό μετά την κρίση που πλήττει τον κλάδο μας λόγω της πανδημίας, να έχουμε και το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού, όπου κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να μας εγγυηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. Όσες προσπάθειες κι αν έχουμε κάνει να επικοινωνήσουμε με το Δήμο, έχουν πέσει στο κενό. Βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, έρχονται Χριστούγεννα, οπότε περιμένουμε να κινηθεί η αγορά, αλλά τα καταστήματά μας είναι αποκλεισμένα”. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός όσων ακούμε.

Από την πλευρά μας, επικοινωνήσαμε σχετικά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη. Ο ίδιος κατανοεί τις αντιδράσεις των επαγγελματιών, αλλά μας τόνισε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ο δρόμος θα έχει τσιμεντοστρωθεί. Έτσι, θα εκλείψουν και τα σημερινά προβλήματα. Πάντως, επειδή το θέμα δεν άπτεται μόνο του Δήμου Καλαμάτας, δε βάζει και το χέρι του… στη φωτιά.
Α.Π.