Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου: Πρόσληψη 4 ιατρών για το περιφερειακό ιατρείο

Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου: Πρόσληψη 4 ιατρών για το περιφερειακό ιατρείο

Γιατρούς θα προσλάβει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να στελεχώσει τα περιφερειακά ιατρεία που συστάθηκαν πρόσφατα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών δεκατριών μεγάλων πόλεων της χώρας.

Περιφερειακό Ιατρείο της Αστυνομίας θα συσταθεί και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού που ανακοινώθηκε, θα προσληφθούν ένας ιατρός παθολόγος, ένας ψυχίατρος και δύο ψυχολόγοι.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα θα προσληφθούν 60 ιδιώτες, ως αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων του τομέα Υγειονομικού και συγκεκριμένα 30 ψυχολόγοι, 15 ψυχίατροι, 13 παθολόγοι και δύο πνευμονολόγοι.

Εν ενεργεία και αποστράτων

Όλοι όσοι θα προσληφθούν, μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, θα στελεχώσουν, μεταξύ άλλων, τα περιφερειακά ιατρεία που συστάθηκαν πρόσφατα.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, η πρόσληψη άρτια καταρτισμένων επιστημόνων υγείας και η ένταξή τους στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλεται για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στο προσωπικό του Σώματος.

Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτονται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα οι υγειονομικές ανάγκες τόσο του εν ενεργεία όσο και του εν αποστρατεία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των οικογενειών αυτού.

Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι/ες που θα καλύψουν τις προκηρυσσόμενες θέσεις και προέρχονται από ιδιώτες θα  προσληφθούν ως αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το βαθμό του υπαστυνόμου Α’ οι ιατροί και το βαθμό του υπαστυνόμου Β’ οι ψυχολόγοι.

Από το διαγωνισμό δεν αποκλείεται η δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό του ένστολου και πολιτικού προσωπικού (άνδρες – γυναίκες) που υπηρετούν ήδη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και κατέχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που πρέπει να φέρουν οι ιδιώτες υποψήφιοι του διαγωνισμού.

Βασική προϋπόθεση, ανάμεσα σε άλλες, είναι οι υποψήφιοι ιατροί να μην υπερβαίνουν το 40ό έτος της ηλικίας τους (δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1982 και μεταγενέστερα) και το 32ο έτος οι υποψήφιοι ψυχολόγοι (δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1990 και μεταγενέστερα) κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις χώρες που διαμένουν την αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται από αύριο Τετάρτη και μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2021 στις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Της Βίκυς Βετουλάκη