Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τα «χάλια» του 8ου Νηπιαγωγείου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τα «χάλια» του 8ου Νηπιαγωγείου

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω η απάντηση!

Το θέμα που έχει προκύψει με την κατάσταση που επικρατεί όταν βρέχει έξω από το 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας «έφερε» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η Μαρία Οικονομάκου.

Μετά, λοιπόν, την ερώτηση της Μ. Οικονομάκου, που συμπλήρωσε ο Στάθης Σταματόπουλος, διαβάζοντας μήνυμα μητέρας της οποίας το παιδί φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, ήρθε η απάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς απαράδεκτη, αφού έδειξε ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και ήταν ασαφής.

Ειδικότερα, η πρώτη απάντηση ήρθε από το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, Γιάννη Χριστόπουλο. Να σημειωθεί πως είναι διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου που γειτνιάζει με το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο.

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε, λοιπόν, ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν δημιουργήθηκε το προαύλιο του Πειραματικού Δημοτικού. Από εκεί είχε είσοδο μέχρι τότε το Νηπιαγωγείο, αλλά μετά η είσοδος μεταφέρθηκε και είναι η γνωστή πλέον χωμάτινη. Πρόσθεσε δε ότι εκκρεμεί διάνοιξη δρόμου, που αν δεν πραγματοποιηθεί και δε γίνει παρέμβαση στο σημείο, θα δημιουργείται λίμνη κάθε που βρέχει.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος ανέφερε ότι από την πλευρά του Δήμου έγινε ό,τι ήταν εφικτό και έπεσε στο σημείο χαλίκι, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω. Συμπλήρωσε, δε, ότι μέχρι το Νηπιαγωγείο υπάρχουν πεζοδρόμια.

Οι δικές μας επισημάνεις/ερωτήσεις είναι οι εξής:

-Άραγε πότε σκοπεύον οι αρμόδιοι να προχωρήσουν στη διάνοιξη του δρόμου;

-Έχουν δει τα πεζοδρόμια που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε;

-Τι θα συμβεί αν έχουμε μια πλημμύρα στο σχολείο, το οποίο άλλωστε οι μαθητές δεν μπορούν να προσεγγίσουν όταν βρέχει;

Τέλος, ο δήμαρχος απάντησε στα περισσότερα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά για το συγκεκριμένο δεν έκανε καμία αναφορά. Το ξέχασε ή απλά και αυτός σηκώνει τα χέρια ψηλά;

Εμείς θα επανέλθουμε, όπως έχουμε αναφέρει ξανά… γιατί δυστυχώς η απάντηση που δόθηκε είναι, τουλάχιστον, ανεπαρκής. Το θέμα για εμάς δεν είναι πολιτικό, καθώς αφορά παιδιά….

Και στην τελική, αν δεν μπορούν οι κύριοι του Δήμου να βρουν λύση, ας μεταφέρουν το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο σε άλλον χώρο, ασφαλή…
Π.Μπ.