Συγκαλείται σε δύο συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συγκαλείται σε δύο  συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Σε δύο διαδοχικές μικτές (με τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης) συνεδριάσεις συγκαλείται για το απόγευμα και βράδυ της προσεχούς Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Στην πρώτη, την 37η τακτική συνεδρίαση του Σώματος, στις 18.00, σύμφωνα με την πρόσκληση που είναι η δεύτερη ίδια πρόσκληση αφού αναβλήθηκε η 36η συνεδρίαση την Τρίτη λόγω μη απαρτίας, είναι πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης η «Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 (Σχ.284/2021 ΑΟΕ)», όπου περιλαμβάνεται και η ανάπλαση πλατείας Γαργαλιάνων, στην οποία, ως γνωστόν, αντιτίθενται το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων, το Δ.Σ. Τριφυλίας, σύλλογοι, φορείς, επιστήμονες, πρώην αυτοδιοικητικοί και κάτοικοι των Γαργαλιάνων.

Τα υπόλοιπα θέματα, όπως αναγράφονται στην πρόσκληση, έχουν ως εξής: Έγκριση δαπάνης και εγκατάστασης για τοποθέτηση ενός ιστού και φωτιστικού σώματος στην Κοινότητα Βανάδας. Έγκριση δαπάνης και εγκατάστασης για τοποθέτηση τεσσάρων  ιστών και φωτιστικών σωμάτων στην Κοινότητα Ραπτοπούλου. Έγκριση δαπάνης επανατροφοδότησης των φωτιστικών σωμάτων στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανακαίνιση βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων». Έγκριση υποβολής αιτήματος στο υπουργείο Ανάπτυξης για παραχώρηση ακινήτου εμβαδού 5.400 τ.μ. το οποίο ευρίσκεται στη θέση «Αφανόλακα» της ΔΕ Γαργαλιάνων για κοινωφελή σκοπό (Δημιουργία χώρου άσκησης Σκοποβολής). Στη δεύτερη, την 38η τακτική συνεδρίαση στις 20.00, σύμφωνα με την πρόσκληση, τα θέματα έχουν ως εξής:

1. Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021(Σχ.292-293/2021 ΑΟΕ)

2. Έγκριση δαπάνης για την οφειλή εισφορών βαρέα ΒΑΕ για υπαλλήλους του Δήμου Τριφυλίας

3. Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του Τ.Α.Π. από 01-01-2022 (Σχ.288/2021 ΑΟΕ)

4. Έγκριση δαπάνης για μετακίνηση ιστού στην πόλη των Γαργαλιάνων.

Του Ηλία Γιαννόπουλου