Εκλογές δασκάλων – νηπιαγωγών Μεσσηνίας: Αλλαγή σκυτάλης έπειτα από χρόνια

Εκλογές δασκάλων – νηπιαγωγών Μεσσηνίας: Αλλαγή σκυτάλης έπειτα από χρόνια

Κάτι δεν πρέπει να κάνει καλά το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιαίτερα η πολιτική που ακολουθεί η αρμόδια υπουργός Ν. Κεραμέως. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Μεσσηνίας, έπειτα από πολλά χρόνια, η συνδικαλιστική οργάνωση της Ν.Δ. (ΔΑΚΕ) έχασε την πρώτη θέση και κατετάγη τρίτη, εκλέγοντας δύο εκπροσώπους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τις εκλογές κέρδισε το ψηφοδέλτιο “Αιχμή”, στο οποίο συσπειρώθηκαν εκπαιδευτικοί, κυρίως, από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 426, άκυρα 1, λευκά 8, έγκυρα 417.
Έλαβαν:
ΑΙΧΜΗ στην Εκπαίδευση, ψήφοι 139, έδρες 3.
ΠΡΟΣΘΕΣΗ, ψήφοι 105, έδρες 2.
ΔΑΚΕ, ψήφοι 88, έδρες 2.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ, ψήφοι 59, 1 έδρα.
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , ψήφοι 26, 1 έδρα.

Με βάση το σταυρό προτίμησης εκλέγονται: ΑΙΧΜΗ στην εκπαίδευση: Λαδά Χριστίνα, Γεωργακάκου Ελευθερία,  Κορατζόπουλος Γιάννης. ΠΡΟΣΘΕΣΗ:  Χριστόπουλος Γιάννης, Κορομηλάς Περικλής. ΔΑΚΕ: Μπένος Χρήστος,  Ψαλλίδας Διονύσιος. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Κωτσάκης Γιάννης, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Κλεφτόγιαννης Ανδρέας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζει με ανακοίνωσή του “τις θερμές μας ευχαριστίες στο συνάδελφο διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Αργυρόπουλο Τάσο, στη συναδέλφισσα  διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, Αρναουτίδου Ολυμπία και στο συνάδελφο διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, Νεοφύτου Μάριο, για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν για τη διεξαγωγή των εκλογών στα σχολεία που υπηρετούν.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους –ισσες, μέλη των εφορευτικών επιτροπών, καθώς και όλους τους συναδέλφους –ισσες που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και προσήλθαν στις εκλογές”.