Εγκρίθηκαν παρατάσεις έργων της Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν παρατάσεις  έργων της Μεσσηνίας

Παρατάσεις έργων εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ενώ άλλη μια παράταση δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης για την αστική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης.

Ειδικά για το έργο αστικής ανάπλασης του Δήμου Μεσσήνης, πρόκειται για την 11η παράταση…

Έργα περιφέρειας

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εγκρίθηκαν οι εξής παρατάσεις έργων:

-«Βελτίωση ασφάλειας κυκλοφορίας της 9ης Εθνικής Οδού στην έξοδο των Φιλιατρών προς Κυπαρισσία», προϋπολογισμού 115.000 ευρώ, με ανάδοχο τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη. Από το έργο έχει εκτελεσθεί το 80% του συμβατικού αντικειμένου και δόθηκε παράταση έως τις 28/2/2022

-«Συντήρηση, βελτίωση, αναβάθμιση ασφαλείας της 8ης επαρχιακής οδού, τμήμα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία και της 15ης επαρχιακής οδού, τμήμα Φιλιατρά – Μαραθούπολη», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με ανάδοχο τον εργολάβο Ιωάννη Αργυράκη. Δόθηκε παράταση έως 31 Μαρτίου του 2022, ενώ έχει εκτελεσθεί το 40% του συμβατικού αντικειμένου του έργου

-«Βελτίωση οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου πλημμυρόπληκτων περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με ανάδοχο τον εργολάβο Ηλία Μέγγο. Για την ολοκλήρωση του έργου δόθηκε παράταση μέχρι 30/4/2022.

Ιστορικό Κέντρο Μεσσήνης

Σε ό,τι αφορά το έργο για την αστική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Μεσσήνης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε νέα παράταση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.869.408,83 ευρώ και έχει υπογραφεί σύμβαση υλοποίησής του από τον Ιούνιο του 2018 με έκπτωση 60,23% με την κοινοπραξία «Κ.Η. Παπαδόπουλος Μ.Ε.Π.Ε. – Π. Νικολόπουλος Ε.Ε.»

Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν 8 μήνες μετά την υπογραφή και συγκεκριμένα έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2019.

Από τότε, όμως, ξεκίνησαν να δίνονται τετράμηνες και δίμηνες παρατάσεις ολοκλήρωσης και συνολικά δόθηκαν 10 παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει στις 28 Δεκεμβρίου του 2021.

Με το έργο προβλέπονται εργασίες επαναδιαμόρφωσης και ανάπλασης στην πόλη της Μεσσήνης.

Έως σήμερα έχει εκτελεστεί περίπου το 95% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση παράτασης, η εξέλιξη του έργου καθυστέρησε διότι μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η φύτευση των παρτεριών κατά μήκος των οδών, η τοποθέτηση των ενδοδαπέδιων φωτιστικών σωμάτων στην πλατεία Χιώτη και η οριστικοποίηση και έγκριση του 3ου ΑΠΕ και της 1ης τροποποιητικής της 1ης ΣΣΕ. Γι’ αυτό εγκρίθηκε νέα παράταση κατά 2 μήνες και μέχρι 28 Φεβρουαρίου του 2022.

Της Βίκυς Βετουλάκη