Π. Μαντάς για Σταφίδα: «Οι μάχες δεν ήταν ποτέ “αθόρυβες” και απαιτούσαν πάντα ξεκάθαρες θέσεις»

Π. Μαντάς για Σταφίδα: «Οι μάχες δεν ήταν ποτέ “αθόρυβες” και απαιτούσαν πάντα ξεκάθαρες θέσεις»

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των παραγωγών, των συνεταιριστικών φορέων και των μεταποιητών για την απόσυρση των αποθεμάτων κορινθιακής σταφίδας σοδειάς 2020, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως μια διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη κάθε σημαντικού ζητήματος για την κοινωνία, για τον εντοπισμό της κατάλληλης λύσης και για την εφαρμογή της, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Και είναι και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την πολιτική με επικοινωνιακούς μόνο όρους και προκειμένου να μην “θίξουν” και να μην “ενοχλήσουν”, τηρούν σιγή ιχθύος για τα μεγάλα και τα δύσκολα, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω από αυτή.

Ας είναι. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται και όλοι τελικά κρινόμαστε για τη στάση που κρατάμε.

Όταν, όμως, έρχεται η ώρα της δικαίωσης, όταν οι πολιτικές μάχες κερδίζονται και οι λύσεις δίνονται, όταν οι πιέσεις πιάνουν τόπο και τα αποτελέσματα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, πάει πολύ οι “εξαφανισμένοι” να ξαναεμφανίζονται για να διεκδικήσουν “δόξες” και “δάφνες” για μάχες που όχι μόνο δεν έδωσαν ποτέ, αλλά αποδεδειγμένα υπονόμευσαν κιόλας.

Και πάει πολύ να αυτοπαρουσιάζονται οι ίδιοι ως δήθεν τιμητές του ορθού λόγου, της σύνεσης και της ευρωπαϊκής νομιμότητας, κατηγορώντας για “λαϊκισμό”, “εμμονικότητα” και “κυνήγι εντυπώσεων” όσους πραγματικά εργάστηκαν, τόλμησαν και συγκρούστηκαν για να φθάσουμε ως εδώ.

Η πολιτική δεν είναι “αθόρυβη” ούτε γίνεται κατόπιν εορτής και μέσα από τα δελτία Τύπου. Η πολιτική απαιτεί τόλμη και μαχητικότητα και γίνεται στην πρώτη γραμμή και με ξεκάθαρες θέσεις, έχοντας πάντα γνώμονα το ορθό και το δίκαιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση και όταν δεν έχουμε κάτι να πούμε, είναι μάλλον προτιμότερη η σιωπή από τον πολιτικό αυτοεξευτελισμό.

Με αυτές τις αρχές πορεύθηκα ως εδώ και αυτές συνεχίζω να έχω».