Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο καιρός ετράπη και πάλιν προς την βροχήν, προς μεγίστην λύπην του Ταυροκεφάλου οφφιτσιούχου, όστις τελευταίως προσεβλήθη από το μικρόβιον του ρωμαντισμού και επιχειρεί νυκτερινούς περιπάτους εις την οδόν Ακρίτα, έχων πάντοτε μαζί του τον νεαρόν πρετάοτρον, ο οποίος λέγεται ότι του μετέδωσε την ασθένειαν αυτήν. Κατ’ αντίθεσιν ο Δον Ζουάν της Πλεύνας έγινε θετικώτερος και ζητεί τώρα και… τα ρέστα.

-ΕΙΣ το περίπτερον του Γεωργίου Κολοκοτρώνη, πλατεία 23ης Μαρτίου, έξωθι του καταστήματος του Αριστ. Σταθούλη, αγοράζονται κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι. Επίσης αρχαία νομίσματα και αντίκες. Πωλούνται όλα τα περιοδικά και φιγουρίνια εσωτερικού και εξωτερικού, όλες οι εφημερίδες των Αθηνών και το «Θάρρος» των Καλαμών.

-ΠΡΟΧΘΕΣ η Βασιλική σύζυγος Ν. Σταματοπούλου, συμπλακείσα δι’ ασήμαντον αφορμήν μετά της Μαρίας Θεοδοσίου, έρριψε κατ’ αυτής λίθον, ο οποίος αντί να κτυπήση ταύτην εύρεν το διετές κοράσιον του Γ. Αγγουρά ονόματι Βασίλω το οποίον ετραυμάτισεν ελαφρώς. Η δράστις συλληφθείσα παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα παρ’ ου αφέθη ελευθέρα.

-ΧΘΕΣ εισήχθησαν εις το επ’ αυτοφώρω Πλημμελειοδικείον οι Παναγιώτης Κουλεδάκος, κάτοικος Καλαμών και οι Διον. Μακρής και Ιωάν. Αραπάκης, κάτοικοι Παραλίας, κατηγορούμενοι επί αντιστάσει κατά της αστυνομικής αρχής και κατεδικάσθησαν εις δύο ετών φυλάκισιν και χρηματικήν ποινήν 2.000 δραχμών έκαστος.