Τη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση για το οδικό έργο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά

Τη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση  για το οδικό έργο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά

Συμβάσεις έργων της Μεσσηνίας υπέγραψε χθες με αναδόχους εργολάβους ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα, ενώ έκανε ενημέρωση και για έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν.

Αρχικά ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση για το οδικό έργο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, ενώ για το δρόμο Μεσσήνη – Λάμπαινα σημείωσε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα, κατατέθηκαν τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις και, επομένως, ο εργολάβος πρέπει να ξεκινήσει την εκτέλεση του έργου. Άμεσα, όπως είπε, θα ξεκινήσει και το έργο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, καθώς είναι από εκείνα που πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί.

Συμβάσεις έργων

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης υπέγραψε με τους ανάδοχους εργολάβους τα εξής έργα:

-Το γήπεδο στο Πλατύ, το οποίο, όπως είπε, θα παραδοθεί  έτοιμο το Πάσχα στα παιδιά του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, σημείωσε ότι  διατέθηκε από την Περιφέρεια επιπλέον ποσό 72.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί.

-Σύμβαση για τη βελτίωση και τη συντήρηση τεχνικών έργων σε ολόκληρο το νομό, κυρίως από φαινόμενα κατολισθήσεων στην Τριφυλία και στην περιοχή της Μεσσήνης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 300.000 ευρώ.

-Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικήτα στο Σελλά. Πρόκειται για βυζαντινό μοναστήρι και, όπως παρατήρησε ο περιφερειάρχης, επιτέλους ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και συνεννοήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το συγκεκριμένο έργο  έχει προϋπολογισμό 245.000 ευρώ  και θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς το μοναστήρι αυτό καθεαυτό έχει ανακατασκευαστεί.

-Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων στου Κατσαρού. Ο ναός είναι μια νεότερη εκκλησία και όχι αρχαιολογικό μνημείο, που είχε καταστραφεί από τους σεισμούς του 2011, ενώ η Περιφέρεια έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών.

Γεωργικό Σχολείο

Επίσης, ο κ. Νίκας μίλησε για την ανάπλαση πλατείας στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αλλά και για το Μετόχι της Αγίας Λαύρας στη Μικρομάνη, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο και γίνονται εργασίες αποκατάστασής του.

Τέλος, χθες υπέγραψε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τη λειτουργία του Γεωργικού Σχολείου. «Στηρίζουμε σχολεία αυτού του τύπου, όπως είναι τα σχολεία υφαντικής. Τα Γεωργικά Σχολεία, σε συνεργασία πάντα με το Πανεπιστήμιο ή τον Οργανισμό “Δήμητρα”, θα τα λειτουργήσουμε σε όλη την Περιφέρεια.

Ακόμα, υπάρχει σε εξέλιξη μία προγραμματική σύμβαση με τη “Δήμητρα”, εκτός από τις νέες καλλιέργειες, και για θέματα εκπαίδευσης, όπως έχει εξαγγελθεί ήδη και το ΙΕΚ, το οποίο θα έχει γεωργική κατεύθυνση και θα στεγαστεί σε αυτό το ωραίο κτήριο που φτιάξανε και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε, στα Φιλιατρά», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Της Βίκυς Βετουλάκη