Εκδήλωση-παρουσίαση των πάρκων τσέπης στην Καλαμάτα

Εκδήλωση-παρουσίαση των  πάρκων τσέπης στην Καλαμάτα

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα το μέχρι σήμερα δίκτυο των πάρκων τσέπης στην Καλαμάτα, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ήδη διαμορφωμένο επί της οδού Ασκληπιού χώρο, έναντι του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Η παρουσίαση της φιλοσοφίας τους έγινε από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλη Κουτραφούρη, ενώ ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη καταγραφεί αρκετά σημεία σε διάφορες ακόμα περιοχές της πόλης, προκειμένου να μετατραπούν σε πάρκα τσέπης – σημεία συνάντησης, έχοντας συγκεκριμένο χαρακτήρα και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Χαιρετισμό απηύθυνε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, ενώ παρέστησαν αντιδήμαρχοι και πολίτες. 

Με τις παρεμβάσεις αυτές ο Δήμος Καλαμάτας φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος στην Ελλάδα με ολοκληρωμένο δίκτυο πάρκων τσέπης κι όχι με μεμονωμένα έργα.

Τα πάρκα τσέπης αποτελούν χώρους που έχουν ως στόχο να δώσουν ανάσα δροσιάς σε γειτονιές της πόλης και ταυτόχρονα χρώμα σε πυκνοδομημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πάρκα είναι ανοιχτοί χώροι, με πρόσβαση στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται και στοχεύουν στην επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.

Α.Π.