Θ. Πετρόπουλος: Εξελέγη στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

Θ. Πετρόπουλος: Εξελέγη στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

Στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξελέγη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος! Πρόκειται για ιστορική στιγμή και τιμή στην 150χρονη ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, καθώς πρώτη φορά εκλέγεται ο πρόεδρός του στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Βεβαίως, αποτελεί λαμπρή επιτυχία και του ιδίου του κ. Πετρόπουλου ως αναγνώριση και επιβράβευση του νομικού, πολιτικού και δημοκρατικού ήθους, της ευπρέπειας, της αλληλεγγύης, της αγωνιστικότητάς του, καθώς και των αντιλήψεων, ιδεών και προτάσεών του για τη νομική επιστήμη και την απονομή δικαιοσύνης, τη λειτουργία των δικαστηρίων και την προάσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των δικηγόρων, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών σε δίκαιη δίκη!

Η εκλογική διαδικασία, με μυστική ψηφοφορία, διεξήχθη στην Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο και οι άλλοι εννέα εκλεγέντες είναι: Παΐσιος Χρήστος-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Δημητρουλόπουλος Δημήτριος-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Καρίπογλου Παναγιώτης-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Ζούπας Αθανάσιος-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Νικολάου Μιχαήλ-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, Μακρυγιάννης Αθανάσιος-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Αρτόγλου Ευρώπη-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ορφανός Δημήτριος-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, Λογοθέτης Νικόλαος-πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Πρώτος επιλαχών ο Γεώργιος Μπέσκος-πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, δεύτερος επιλαχών ο Αναστάσιος Πούλιος-πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και τρίτος επιλαχών ο Χρήστος Δημητρόπουλος- πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, έπειτα από κλήρωση, λόγω της μεταξύ τους ισοψηφίας. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκ του νόμου και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών Βερβεσός Δημήτριος, Θεσσαλονίκης Φινοκαλιώτης Δημήτριος και Πειραιά Κλάππας Ηλίας.

Για την εκλογή του στη Σ.Ε. της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο Θανάσης Πετρόπουλος σημειώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Η τιμή είναι πολύ μεγάλη για εμένα και τον ιστορικό Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που σήμερα κλείνει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του».