Νέα τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα

Νέα τηλεφωνική απάτη  με ηχογραφημένο μήνυμα

Μια νέα τηλεφωνική απάτη έχει κάνει την εμφάνισή της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τους δράστες να εφευρίσκουν συνεχώς καινούργιους τρόπους για να παγιδέψουν τα θύματά τους.

Αυτή τη φορά οι δράστες επικοινωνούν με το άτομο που έχουν βάλει στο στόχαστρο και προσπαθούν να μάθουν τα πάντα χωρίς να ακουστεί η φωνή τους, χρησιμοποιώντας ηχογραφημένο μήνυμα.

Συνήθως καλούν σε κινητά τηλέφωνα και ζητούν από τα υποψήφια θύματα μέσω ηχογραφημένου μηνύματος στα αγγλικά να δώσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να «αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το νούμερο που φαίνεται να καλεί είναι από σταθερό ελληνικό τηλέφωνο και το ηχογραφημένο μήνυμα επικαλείται τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που υποτίθεται έχει διαπιστώσει κάτι παράνομο σε βάρος του θύματος και ζητά επιβεβαίωση στοιχείων.

Για τα περιστατικά έχουν ενημερωθεί οι Αρχές και η Αστυνομία για άλλη μια φορά ενημερώνει τους πολίτες να μη δίνουν τα στοιχεία τους σε κανέναν τηλεφωνικά, όποιος κι αν επικαλείται ότι είναι.