Τα μπλόκα της αγροτιάς και η ώρα των τρακτέρ – Συγκέντρωση σήμερα στην Καλαμάτα

Τα μπλόκα της αγροτιάς  και η ώρα των τρακτέρ – Συγκέντρωση σήμερα στην Καλαμάτα

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματός τους ζητούν αγρότες και κτηνοτρόφοι ανά την Ελλάδα προετοιμάζοντας πολύμορφες δράσεις. Οι δράσεις συντονίζονται μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων, με τις μηχανές των τρακτέρ να ζεσταίνονται προκειμένου τα μπλόκα να ξεκινήσουν από σήμερα.

Η αύξηση των τιμών ενέργειας κρίνει επιβεβλημένη την ανακούφιση των αγροτών και των κτηνοτρόφων από το υψηλό κόστος παραγωγής, με τα αιτήματα να αφορούν στην κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών κ.ά. Να σημειωθεί πως πριν βγουν στους δρόμους τα τρακτέρ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, την περασμένη Τρίτη έγινε μαζική γενική συνέλευση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών με θέμα «τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες και τον τρόπο δράσης τους».

Έπειτα από συζήτηση αποφασίστηκε:  “Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, σήμερα Παρασκευή 4/2/2022 με τα αγροτικά μας μηχανήματα. Προσυγκέντρωση 9.00 π.μ. στο σταθμό της Μεσσήνης. Συγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στη Μεσσήνη από σήμερα με σκοπό το στήσιμο μπλόκου. Θα διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας στο δρόμο! Καμία ανοχή! Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους συλλόγους τους να κατεβάσουν τρακτέρ σε όλα τα κεφαλοχώρια του νομού. Καλούμε εργατικά σωματεία, εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους εστίασης και άλλους φορείς να σταθούν στο πλευρό μας, όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα τρακτέρ”.
Α.Π.