Παρατημένη στο… έλεος του Θεού η Βελίκα

Παρατημένη στο… έλεος  του Θεού η Βελίκα

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες δημοτών, η Δημοτική Αρχή κωφεύει

Διάφορες Τοπικές Κοινότητες όπου εκτελούνται έργα επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, και ενημέρωσε αποστέλλοντας σχετικά δελτία Τύπου, τα οποία συνοδεύονταν, ασφαλώς, από τη φωτογραφία του, όπως και συνεργατών του. Όταν υλοποιούνται έργα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των δημοτών, είναι κατανοητό και το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Όμως, ο δήμαρχος Μεσσήνης και οι αντιδήμαρχοι θα ήταν φρόνιμο να επισκέπτονται και περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να δρομολογούν λύσεις.

Κάτοικοι από την Τοπική Κοινότητα Βελίκας έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως το Δημαρχείο Μεσσήνης, έχουν ενημερώσει τους αρμοδίους για μια σειρά από προβλήματα, αλλά μάλλον χτυπάνε στου… κουφού την πόρτα.

Όπως μας έλεγαν τις προηγούμενες μέρες, όσοι βρίσκονται δυτικά του ποταμού “παρακαλάνε” για πολλά πράγματα. Να μη βρέξει, γιατί θα υπάρξουν πλημμύρες, θα πέσουν κολώνες του ΟΤΕ, θα καταστραφούν καλλιέργειες και χωράφια, αλλά κανείς δε θα ενδιαφερθεί.

Η περιοχή που μένουν είναι γεμάτη από επικίνδυνους δρόμους, ο δε μοναδικός δρόμος που οδηγεί στη θάλασσα, περίπου 200 μέτρα δυτικά του ποταμού, εκτός του ότι παραμένει ακόμα χωμάτινος (!), πλημμυρίζει, κι ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η περιοχή από το Μάρτιο, Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο είναι από τις πλέον τουριστικές του Δήμου.

Τα προβλήματα, φυσικά, δεν τελειώνουν με τα παραπάνω. Υπάρχουν καμένες λάμπες στην περιοχή, με αποτέλεσμα όταν πέφτει το βράδυ το σκοτάδι να γίνεται ακόμα πιο… βαθύ, ενώ οι κάτοικοι ζουν και με το φόβο αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Καταγγελίες για την περισυλλογή τους και την παροχή κάποιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, αγνοούνται επιδεικτικά.

Μετά την παράθεση όλων των παραπάνω οι δημότες αναρωτιούνται “γιατί τέτοια μεταχείριση” στην περιοχή, από τη στιγμή που τα προβλήματα είναι σε γνώση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.

Α.Π.