Μίλτος Χρυσομάλλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χάριζε τα ακίνητα του ΕΦΚΑ στις τράπεζες και τώρα φωνάζει για τη δημόσια εταιρεία ακινήτων του ΕΦΚΑ»

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χάριζε τα ακίνητα του ΕΦΚΑ στις τράπεζες και τώρα φωνάζει για τη δημόσια εταιρεία ακινήτων του ΕΦΚΑ»

«Με το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ γίνεται η αρχή για να δοθούν οριστικές λύσεις στα πολλά προβλήματα του οργανισμού, που όχι τυχαία συγκεντρώνει το 50% από όλα τα παράπονα των πολιτών για τους φορείς του Δημοσίου. Φιλοδοξούμε να τα λύσουμε, θέλουμε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, θα κριθούμε από την κοινωνία για όσα έχουμε ήδη βελτιώσει, θα κριθούμε για τη μάχη που δίνουμε, θα κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα. Κι εσείς στην αντιπολίτευση θα κριθείτε για το ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μη διαταραχθούν κάποιες μειοψηφίες εντός του ΕΦΚΑ. Αυτές χαϊδεύετε, χωρίς να σας ενδιαφέρει η συνολική λύση».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, στη δευτερολογία του ως εισηγητής κατά το κλείσιμο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσομάλλης, «για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτιστος σκοπός είναι η ιερή αγελάδα του Δημοσίου και όλα τα υπόλοιπα πρέπει να υπηρετούν αυτόν το σκοπό. Για τη Ν.Δ. πρώτιστος σκοπός είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και όλα πρέπει να υπηρετούν αυτόν. Θεωρούμε ότι η εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ είναι θέμα μάνατζμεντ, γι’ αυτό επιλέγουμε να βρούμε τους καλύτερους για τις θέσεις γενικών διευθυντών και διευθυντών, είτε είναι από τον ΕΦΚΑ, είτε είναι από το Δημόσιο, είτε και από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι βασική μας ιδεολογική διαφορά και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα, γιατί αυτό τελικά ενδιαφέρει τους πολίτες.

Μας λέτε ότι είναι σκάνδαλο που αλλάζει η διαδικασία προμηθειών, στο πλαίσιο του ενωσιακού δικαίου όμως, και γίνεται πιο ευέλικτη. Τι ακριβώς θα είναι σκάνδαλο; Ένα χαλασμένο air condition, αντί να αλλάζει σε οκτώ μήνες, να προσπαθήσουμε να αλλάξει σε μισό μήνα! Μας λέτε για τα πειθαρχικά συμβούλια. Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήσατε το 2016 τη συμμετοχή των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια, είναι θέση αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ! Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί. Βέβαια, δεν έχουμε καταλάβει τη θέση του ΚΙΝΑΛ που ψηφίζει “όχι”, γιατί το 2012, όταν νομοθετήθηκε πρώτη φορά η σύνθεση των πειθαρχικών χωρίς να περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, εισηγητής ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας. Τελικά, πότε είστε ΠΑΣΟΚ, πότε είστε ΚΙΝΑΛ, πότε είστε ίσες αποστάσεις;!».

Κλείνοντας την τοποθέτησή  του ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ: «Θα γινόταν πιστευτή η κριτική σας ή θα ήταν κάπως πιστευτές οι αγωνίες σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν είχατε επιτρέψει με νόμο το 2016 αυτή την περιουσία των ασφαλισμένων να μπορούν να τη διαχειριστούν ιδιωτικές ή τραπεζικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Εσείς που κάποτε λέγατε “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, τοποθετήσατε την περιουσία των ασφαλισμένων να τη διαχειριστούν οι τράπεζες και έρχεστε και κάνετε κριτική για μια εταιρεία που κάνουμε εντός του ΕΦΚΑ, με τις μετοχές της αμεταβίβαστες. Πολύ υποκριτική η στάση σας, ειλικρινά! Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κτηματομεσίτης ένας υπουργός, ή ο πρόεδρος του οργανισμού ή τα στελέχη του ΕΦΚΑ ή μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας; Θεωρείτε μήπως ότι κάποιος από εδώ μπορεί να έχει τέτοιες ειδικές γνώσεις για να αναπτύξει ένα τόσο μεγάλο χαρτοφυλάκιο; Με εξαίρεση τον κ. Παπαδημούλη, σας προλαβαίνω, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ! Εκεί θα το δεχτώ ότι ίσως να μπορούσε. Έχει αρκετή πείρα, από ό,τι φαίνεται!».