Αυξάνονται κάθε μήνα οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

Αυξάνονται κάθε μήνα  οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

Στη Μεσσηνία σημειώθηκαν τα δύο από τα τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν το μήνα Φεβρουάριο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 24 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις, το Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν περισσότερες παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Τροχαία Μεσσηνίας

Ειδικότερα, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν: τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματίες και 16 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 19 ελαφρά τραυματίες.

Στη Μεσσηνία, το Φεβρουάριο, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα ατυχήματα με δύο νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία και δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση προτεραιότητας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού και ολισθηρότητα οδοστρώματος.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Τροχαίας, το Φεβρουάριο, συγκροτήθηκαν 417 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 9.937 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 154 παραβάσεις.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 2.723 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.716 για υπερβολική ταχύτητα,        481 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 175 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 128 για ΚΤΕΟ, 67 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 57 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 50 για παραβίαση σηματοδότη, 25 για αντικανονικούς ελιγμούς, 18 για αντικανονικό προσπέρασμα, 5 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και μία για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη