Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Κάτσαρης

Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Κάτσαρης

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη η συνέλευση του περιφερειακού σχήματος «Ανταρσία στο Μωριά», κατά την οποία αποφασίστηκε η συμμετοχή στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
Στη συνέλευση έγινε μια πλούσια συζήτηση, σε συνέχεια του διαλόγου που είχε προηγηθεί στις δύο προηγούμενες συνελεύσεις, γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα που ταλανίζουν την Περιφέρεια, τις αλλαγές στο τοπικό κράτος μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», καθώς και τους πολιτικούς στόχους πάλης που πρέπει να θέσει η «Ανταρσια στο Μωρια» το επόμενο διάστημα.
«Πιστεύουμε», αναφέρθηκε, «ότι από τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές έχει βαθύνει, ενταθεί και κλιμακωθεί η κρίση. Διαψεύστηκαν οι αυταπάτες για βελτίωση της θέσης των εργαζομένων χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε., το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Αύξηση της φτώχειας της ανασφάλειας, της μετανάστευσης. Διάλυση των δημόσιων παροχών παιδείας, υγείας, πρόνοιας και υποδομών. Ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, αύξηση της φοροληστείας για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Την ίδια ώρα βασικοί επιχειρηματικοί κλάδοι ανεβάζουν τα κέρδη τους. Ξεκάθαρος στόχος το κόστος της κρίσης τους να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Κρατική καταστολή, βία και αυταρχισμός έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των αστικών τάξεων στην περιοχή και όχι μόνο καλλιεργούν πολεμικό κλίμα. Ο φασισμός και εθνικισμός προσπαθεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας.  
Ο “Κλεισθένης” σε συνέχεια του “Καλλικράτη” μετατρέπει τους ΟΤΑ σε τοπικό κράτος. Παραδίδει τη γη και το περιβάλλον στο κεφάλαιο, καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα με εργασιακές σχέσεις επισφάλειας, Λευκές Νύχτες, ΕΟΖ. Ιδιωτικοποιεί – εμπορευματοποιεί δημόσιους χώρους, υποδομές, πλουτοπαραγωγικές πηγές, υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά. Καταργεί κάθε έννοια αυτοτέλειας, αυτοδιοίκησης και δημοκρατίας με το συγκεντρωτικό ρόλο του δημάρχου – περιφερειάρχη, την οικονομική επιτροπεία κ.λπ.».
Στη συνέλευση εγκρίθηκαν η εκλογική διακήρυξη και το πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιο και αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Επίσης, εξέλεξε επίσης 5μελές συντονιστικό, με συμμετοχή συναγωνιστών από όλους τους νομούς της Περιφέρειας.