Καταψηφίστηκε εισήγηση δημάρχου για μέλη Επιτροπής για το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας

Καταψηφίστηκε εισήγηση δημάρχου για μέλη Επιτροπής για το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας

Αρνήθηκε συμμετοχή του ο Κατσούλας, ο Μπακούρος πρότεινε πρόεδρο το Βλάχο

Καταψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η εισήγηση του απόντος από τη συνεδρίαση δημάρχου, Γεωργίου Λεβεντάκη, για μέλη επιτροπής παρακολούθησης και διαπίστωσης της ορθής εκτέλεσης των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας.

Δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν η «Λήψη απόφασης περί αντικατάστασης μελών της επιτροπής παρακολούθησης και διαπίστωσης της ορθής εκτέλεσης των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης του Τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας και της σύνταξης βεβαίωσης καλής εκτέλεσης των εργασιών όπως αυτή συγκροτήθηκε δυνάμει της με αριθ.793/17-10-2017 απόφασης δημάρχου».

Στην εισήγηση του κ. Λεβεντάκη, αποσπάσματα της οποίας ανέγνωσε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με την αριθ. 793/17-10-2017 απόφαση δημάρχου ορίστηκε τριμελής επιτροπή παρακολούθησης και διαπίστωσης της ορθής εκτέλεσης των αποκατάστασης του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας με αντικείμενο τη σύνταξη βεβαίωσης καλής εκτέλεσης των εργασιών και τα μέλη αυτής, με πρόεδρο τον τότε αντιδήμαρχο Τ.Υ., Ιωάννη Κατσούλα και μέλη δύο υπαλλήλους του Δήμου. Μέχρι σήμερα με αποκλειστική υπαιτιότητα της ανωτέρω επιτροπής δεν έχει συνταχθεί βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών και, ως εκ τούτου, κρίνεται σκόπιμο το Δ.Σ. να λάβει απόφαση αντικατάστασης των δύο μελών, καθώς πλέον δε συνδέονται με υπαλληλική σχέση με το Δήμο, ώστε ακόμα και τώρα να συμμορφωθεί ο Δήμος στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Καταληκτικά στην εισήγηση δημάρχου αναγράφεται επί λέξει: «Για τους λόγους αυτούς εισηγούμαι να οριστούν οι ακόλουθοι: α) κ. Ιωάννης Κατσούλας ως πρόεδρος, καθώς επί δικής του θητείας από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες και από δική του βαριά αμέλεια δε συντάχθηκε η βεβαίωση καλής εκτέλεσης των εργασιών, β) κα Σταυριανή Κουρτέση, Π.Ε. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ως μέλος. γ) κα Μαργαρίτα Σαμόλη Τ.Ε. Πολιτικών Μηχανικών, ως μέλος. Με αντικείμενο τη σύνταξη βεβαίωσης καλής εκτέλεσης των εργασιών ανακαίνισης του τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας».

Δελτίο Τύπου από «ΑΝΟΔΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ»
Χθες το μεσημέρι η παράταξη «ΑΝΟΔΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» εξέδωσε δελτίο Τύπου, που υπογράφεται από τον κ. Λεβεντάκη ως επικεφαλής της παράταξης, στο οποίο αναγράφεται επί λέξει: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., με σκοπό την επίλυση προβλημάτων, που χρονίζουν, προτείναμε τη σύσταση επιτροπής για την παραλαβή του έργου “Επισκευή και μίσθωση τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας”. Είναι ένα χρονίζον πρόβλημα, από αμέλεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που είχε αφήσει τη λειτουργία του Δήμου στον αυτόματο πιλότο (σύνταξη του Ε9, αδειοδοτήσεις κτηρίων κ.τ.λ.). Ενδεικτικό του ενδιαφέροντός τους είναι το γεγονός ότι ο κ. Κατσούλας αρνήθηκε στο Δ.Σ. ότι είναι πρόεδρος της Επιτροπής. Όταν προσκομίσαμε τη σύσταση της Επιτροπής, υπογεγραμμένη από τον τέως δήμαρχο κ. Κατσίβελα, ο κ. Κατσούλας δεν έδωσε καμία εξήγηση για την έλλειψη μνήμης και ευθύνης. Θέσαμε στο Δ.Σ. προς ψήφιση νέα επιτροπή, με όλη την καλή διάθεση να διορθώσουμε την αμέλεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αντί, ως έπρεπε, να διαβιβάσουμε το φάκελο στην Εισαγγελία.

Ο κ. Κατσούλας αρνήθηκε, υποστηριζόμενος από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αγαπητοί συνδημότες, προβαίνουμε στην ανακοίνωση αυτή, γιατί τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης προβάλλουν “κατά το δοκούν” τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ., χωρίς να αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούν στη Δημοτική Αρχή οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Παρόλα τα προβλήματα, ως Δημοτική Αρχή προχωράμε στην υλοποίηση των υποσχεθέντων, αντλώντας δύναμη από τη δική σας συμπαράσταση και αγάπη.

Υ.Γ. : Αγαπητοί δημότες, ό,τι μεγάλο έργο υλοποιούμε, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις (όπως αγωγός Αλικοντουζίου, πλατεία Γαργαλιάνων, πλατεία Φιλιατρών, Οpen Mall Κυπαρισσίας), “κάποιοι” πρόθυμοι προβαίνουν σε ενστάσεις, με μοναδικό στόχο την καθυστέρηση υλοποίησης των μεγάλων έργων».

Ο Κατσούλας αρνήθηκε συμμετοχή στη νέα επιτροπή
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας και αφότου ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ανέγνωσε αποσπάσματα της εισήγησης του απόντος δημάρχου σχετικά με τα μέλη της επιτροπής με πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ιωάννη Κατσούλα, ο κ. Κατσούλας πήρε το λόγο και είπε: «Ευθύς εξαρχής το λέω, εγώ δε συμφωνώ με αυτή την επιτροπή όσο έχει να κάνει με τον πρόεδρο που είμαι εγώ. Εγώ υπήρξα πρόεδρος σε αυτή την επιτροπή όταν η παράταξή μου ήταν στη διοίκηση του Δήμου και κι όταν ήμουν υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος. Αυτή τη στιγμή να είμαι εγώ με άλλη διοίκηση του Δήμου, να είμαι εγώ πρόεδρος της επιτροπής δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό και δεν το ψηφίζω. Τώρα υπάρχει αντίστοιχος αντιδήμαρχος με τα καθήκοντα που είχα εγώ τότε. Τι πιο απλό…».

Ο κ. Αυρηλιώνης παρενέβη λέγοντας: «Εμείς πέσαμε από τα σύννεφα όταν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είπατε ότι δεν είσαστε στην επιτροπή, είχατε πει ότι δεν είσαστε στην επιτροπή», με τον κ. Κατσούλα να του λέει: «Ναι, είδα ότι είμαι στην επιτροπή. Αυτή η επιτροπή ουσιαστικά δεν έχει ποτέ ενεργοποιηθεί γιατί δεν έφτασε ποτέ το θέμα σ’ αυτή την επιτροπή. Δηλαδή, το αποτέλεσμα των πράξεων δεν έφτασε ποτέ στη επιτροπή αυτή».

Αποκάλυψη Τσαφαρά: Έγγραφο Τ.Υ. Ιανουάριο 2020 για αντικατάσταση μελών της επιτροπής
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς τόνισε: «Καλούμεθα σήμερα να εκλέξουμε ως πρόεδρο έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είναι στη διοίκηση. Εγώ διαφωνώ με αυτό κι από τη στιγμή που δεν το θέλει και ο ίδιος. Και δεν ξέρω εάν η Τεχνική Υπηρεσία σας είχε υποβάλει έγγραφο από τον Ιανουάριο του 2020 για την αντικατάσταση των μελών της επιτροπής. Εάν συμβαίνει αυτό, η Τεχνική Υπηρεσία σας είχε υποβάλει έγγραφο από τον Ιανουάριο του 2020, εμείς συζητάμε το Μάρτιο του 2022 για την αντικατάσταση ολοκλήρου της επιτροπής πλέον, νομίζω ότι φέρετε ευθύνη, κε πρόεδρε, και θα πρέπει ν’ αλλάξουμε τον πρόεδρο, όχι και τ’ άλλα δύο μέλη που προτείνετε.

Απλά, από τη στιγμή που ο ίδιος δε θέλει, πρέπει να βρείτε έναν άλλο πρόεδρο να προτείνετε, να συνεχίσει γιατί είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να κλείσει γιατί τόσα είχαν αναφερθεί πριν από δύο χρόνια (σ.σ. από τον κ. Λεβεντάκη) για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και δεν είναι καλό να αφήνουμε σκιές για καμία επιχείρηση, γιατί κι άλλες έχουν ακουστεί επιχειρήσεις και θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί».

Ο Σωτήρης Μπακούρος πρότεινε πρόεδρο της επιτροπής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε: «Από τη στιγμή που ο κ. Κατσούλας δεν αποδέχεται τον ορισμό του ως πρόεδρος της επιτροπής, οφείλουμε να το σεβαστούμε και να ορίσουμε τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Βέβαια, εδώ πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, κε Κατσούλα, και αναφέρομαι σε εσάς ως πρόεδρο της προηγούμενης επιτροπής, και να σκιαγραφήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Επομένως δεν είναι περίεργο και παράξενο ότι δεν υπήρχε Ε9, ότι δεν είχανε δηλωθεί ακίνητα, το, το, το, υπάρχει μια φοβερή δυσλειτουργία σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα του Δήμου…

Δε νοείται να λειτουργεί το Τουριστικό 3- 4 χρόνια και να μην έχει γίνει παραλαβή του έργου, να μην έχουν ελεγχθεί τα τιμολόγια…».

Ακολούθως ο κ. Μπακούρος τόνισε: «Εγώ προτείνω να οριστεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στην επιτροπή για να το τελειώνουμε το θέμα…».

Αρνητικός, ωστόσο, ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αντώνιος Βλάχος, στο να οριστεί ο ίδιος ως πρόεδρος της επιτροπής. Μάλιστα, αναπτύχθηκε και «έντονος» διάλογος του κ. Βλάχου με τον κ. Μπακούρο, με τον τελευταίο να λέει στον πρώτο: «Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι!».

Κουκούμης: Παράδοξο και αντιφατικό να εγκαλείς τον πρώην πρόεδρο για βαριά αμέλεια και να τον ξαναπροτείνεις
Ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε: «Είναι παράδοξο και αντιφατικό να εγκαλείς τον πρώην πρόεδρο για βαριά αμέλεια και να τον προτείνεις πάλι να γίνει πρόεδρος. Δηλαδή, δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Του ρίχνεις μομφή γιατί αμέλησε και τον προτείνεις να γίνει πρόεδρος πάλι της επιτροπής για να παραλάβει το έργο. Είναι τελείως αντιφατικό και παράδοξο και δεν μπορεί να γίνει, εντάξει, κι ο ίδιος να το δεχόταν. Από εκεί και πέρα, ευθύνες έχει και η προηγούμενη διοίκηση, που άφησε αυτό το θέμα να σέρνεται χρόνια, αλλά και η τωρινή διοίκηση, που θυμάμαι το είχε αναφέρει ο κ. δήμαρχος πολλάκις “και δεν εισπράττει ο Δήμος” και επί δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα, έστω να ενεργοποιήσει την επιτροπή…», με τον κ. Τσαφαρά να παρεμβαίνει και να λέει ότι η Τ.Υ. είχε στείλει έγγραφο από τον Ιανουάριο του 2020 και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ασημακόπουλο να ρωτά τον κ. Τσαφαρά σχετικά με το έγγραφο της Τ.Υ.

Στη συνέχεια η συνεδρίαση διεκόπη από τον πρόεδρο.

Αναβολή πρότεινε ο πρόεδρος, «δεν εγκρίνεται το θέμα» “πέρασε” του Τσαφαρά

Με την επιστροφή στην αίθουσα ο πρόεδρος έκανε λόγο για αναβολή, με τον κ. Τσαφαρά να λέει «δεν αναβάλλεται το θέμα» και ακολούθως ανέφερε ότι το θέμα είναι για λήψη απόφασης περί αντικατάστασης μελών της επιτροπής παρακολούθησης, και «από τη στιγμή που δεν αποφασίζουμε, δεν εγκρίνεται η συγκεκριμένη απόφαση. Δεν αναβάλλεται. Το θέμα είναι όπως είναι η εισήγηση, δεν εγκρίνεται το θέμα. Άρα θα ’ρθει με διαφορετική μορφή, πάλι, αλλά άλλο αναβάλλεται, άλλο εάν δεν εγκρίνεται. Σήμερα, η απόφαση, απ’ τη στιγμή που συζητήθηκε, είναι ότι δεν εγκρίνεται ή εγκρίνεται, όπως είπε ο κ. Βλάχος. Ποιοι ψηφίζουν ναι, ποιοι όχι. «Είναι τυπικό. Ή το αναβάλουμε ή το επαναεισάγουμε με άλλη επιτροπή», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μπακούρος.

Στη ψηφοφορία που ακολούθησε τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. Τριφυλίας, που συμμετείχαν με φυσική παρουσία ή με τηλεδιάσκεψη, καταψήφισαν το θέμα ως αυτό εισήχθη με την εισήγηση του κ. Λεβεντάκη, από τη στιγμή που ο κ. Κατσούλας δεν αποδέχθηκε να είναι πρόεδρος της επιτροπής.

Του Ηλία Γιαννόπουλου