Κυπαρισσία: Δυνατή η «Φλόγα» της αγάπης για τα παιδιά που μάχονται!

Κυπαρισσία: Δυνατή η «Φλόγα» της αγάπης  για τα παιδιά που μάχονται!

Ο κόσμος αγκάλιασε το bazaar του ΜΕΣΚ και εθελοντών

Κάτοικοι της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και επισκέπτες, αγκάλιασαν το διήμερο bazaar που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), με εθελόντριες, εθελοντές και χορηγούς, την Παρασκευή και το Σάββατο, για ενίσχυση του Συλλόγου «Φλόγα»!

Το φιλανθρωπικό bazaar διοργανώθηκε με πολλή αγάπη, όμορφη διάθεση και ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας των ανθρώπων του ΜΕΣΚ, εθελοντών και εθελοντριών, με αναπαλαιωμένα αντικείμενα, μικροέπιπλα και διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες στα γραφεία του Συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο στην Κυπαρισσία.

«Το παζάρι αυτό είναι μια μικρή προσφορά στο μεγάλο έργο που επιτελεί η “Φλόγα” εδώ και πάρα πολλά χρόνια» τονίζει ο Σύλλογος “Φλόγα” και συμπληρώνει: «Οι δύο ξενώνες που διατηρεί – πρόσφατα απέκτησε και τρίτο στο Χολαργό – προσφέρουν φιλοξενία και ψυχολογική υποστήριξη, όχι μόνο στα πάσχοντα παιδιά ανά την Ελλάδα, αλλά και τους γονείς τους.

Η “Φλόγα” γίνεται μία τεράστια αγκαλιά για όλους αυτούς, όταν φθάνουν τρομαγμένοι με τις αναστατωμένες ζωές τους στον ξενώνα της, κουβαλώντας επάνω τους αποσκευές φόβου και νιώθοντας τα ροκανίσματα του καρκίνου στο σβέρκο τους.

Το επιστημονικό επιτελείο της, που είναι προπονητής και ρυθμιστής υπομονής και ελπίδας, συντελεί στο να βάζει φωτιά στην απόγνωσή τους και να βγαίνουν μέσα από αυτήν άκαυτοι.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς του παζαριού και βεβαίως τους Τριφύλιους που στήριξαν τον Μ.Ε.Σ.Κ. στην προσπάθειά του αυτή με το παζάρι για τη “Φλόγα”.

Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς».

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου “Φλόγα” στη Μεσσηνία, Χρήστος Σίνης, τόνισε σχετικά: «Θα ήθελα προσωπικά και από μέρους της ΦΛΟΓΑΣ να ευχαριστήσω το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), την πρόεδρό του κα Τουρκολιά Διονυσία, τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους του που ακούραστα επί πολλούς μήνες εργάστηκαν ανιδιοτελώς για να δημιουργήσουν πανέμορφα αντικείμενα, να οργανώσουν και να διεκπεραιώσουν το πρόσφατο φετινό φιλανθρωπικό Bazaar 25 & 26 Μάρτη, τα έσοδα του οποίου εξ ολοκλήρου ενισχύουν τους σκοπούς της ΦΛΟΓΑΣ.

Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του Bazaar, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα στους συμπολίτες μας που το στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία και την προσφορά τους.

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα” ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος.

Η “Φλόγα” είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια συνεχούς προσφοράς σε όλη την Ελλάδα. 40 χρόνια “αγάπης δίχως όρους”. Σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Στο νομό μας εκπροσωπείται εδώ και 22 χρόνια (από το 2000). Η αποστολή μας είναι να συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους. Ακόμα να μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Μερικοί από τους στόχους και δράσεις της ΦΛΟΓΑΣ είναι: Θεσμικό πλαίσιο που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού, εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα και επίσης η φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Η ίδρυση και λειτουργία ξενώνων για παιδιά και εφήβους από την επαρχία που νοσούν από καρκίνο και χρειάζονται “μετοίκηση” στην Αθήνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Πρόσφατο επίτευγμα τα “συνεργατικά πρωτόκολλα”, για άμεση σε πραγματικό χρόνο συνεργασία με ευρωπαϊκά ογκολογικά κέντρα για την αντιμετώπιση των Παιδιών σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της παιδιατρικής ογκολογίας, χωρίς να χρειάζονται να μετακινούνται τα παιδιά στο εξωτερικό. Ακόμα η χρηματοδότηση της ταυτοποίησης των δειγμάτων από δότες μυελού των οστών, για ταχεία κατά το δυνατόν εξεύρεση συμβατών δοτών για εκείνα τα παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού.

Προσπαθούμε, επίσης, να στηρίξουμε ψυχολογικά τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο, καθώς και να επιτύχουμε σαφή και ειλικρινή ενημέρωση των γονιών. Ένα μεγάλο κομμάτι της δράσης μας αφορά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στα παιδιά, εξοστρακίζοντας αναχρονιστικές αντιλήψεις (περί μεταδοτικότητας, περί επαράτου νόσου κ.λπ.), και ακόμα πολλές δράσεις που ο χώρος δεν επαρκεί να αναπτύξουμε (περισσότερα στο site της ΦΛΟΓΑΣ: https://www.floga.org.gr/).

Η Φλόγα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για όσο υπάρχουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο, για όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος, για όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομά του και για όσο η πολιτεία δεν αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της».

Του Ηλία Γιαννόπουλου