Δικογραφία για υπεξαίρεση στον ιδιοκτήτη του γραφείου ταχυμεταφορικής που βάρεσε «κανόνι»

Δικογραφία για υπεξαίρεση στον ιδιοκτήτη  του γραφείου ταχυμεταφορικής που βάρεσε «κανόνι»

Ταυτοποιήθηκαν 5 περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν εισέπραξαν τις αντικαταβολές
 
 
Πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών της Καλαμάτας έχει ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε βάρος του 64χρονου που λειτουργούσε γραφείο ταχυμεταφορών στην Καλαμάτα και εξαφανίστηκε νύχτα, όπως έγραφε χθες στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του το «Θάρρος».
Εκτός από τους υπαλλήλους που απασχολούσε, τους οποίους έχει αφήσει απλήρωτους, δεν απέδωσε σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργαζόταν τις αντικαταβολές από αποστολές προϊόντων που είχαν κάνει.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για υπεξαίρεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για πιθανή συμμετοχή του και σε άλλες πράξεις.
 
Έφυγε νύχτα
Χωρίς να ενημερώσει ούτε το προσωπικό του, ένα Σάββατο πριν από δύο εβδομάδες, μέσα σε μια νύχτα, ο 64χρονος άδειασε τα γραφεία, έβαλε λουκέτο και εξαφανίσθηκε. Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν την ιστορία και τον ίδιο αναφέρουν στις καταγγελίες τους πως όλες τις προηγούμενες ημέρες έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πώληση πραγμάτων και επίπλων, ενώ από τη μέρα που υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τα γραφεία άδεια και κλειστά, καταργήθηκαν η σελίδα της επιχείρησης στο ίντερνετ και η σελίδα της στο facebook, όπως και το προσωπικό προφίλ του ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας προέκυψε ότι ο 64χρονος, ως εκπρόσωπος εταιρείας ταχυμεταφοράς, διαμεσολαβούσε στις συναλλαγές τρίτων, παραλαμβάνοντας χρηματικά ποσά αντικαταβολών, και τα ιδιοποιούνταν.
 
Υπεξαίρεση
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι ο 64χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2018 έως και 21 Ιανουαρίου 2019, διέπραξε στην Καλαμάτα 5 υπεξαιρέσεις σε βάρος επιχειρηματιών (μη καταβάλλοντας τα χρήματα των αντικαταβολών), αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 11.500 ευρώ.
Ειδικότερα, από την ταχυμεταφορική των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε 6.189,10 ευρώ. Από επιχείρηση εμπορίας ποδηλάτων και ανταλλακτικών 1.420 ευρώ. Από επιχείρηση – κάβα ποτών και ξηρών καρπών 332,75 ευρώ. Από επιχείρηση εμπορίας σιδερικών, χρωμάτων και είδη κιγκαλερίας 1.521 ευρώ και από επιχείρηση εμπορίας επίπλων και ειδών διακόσμησης 2.048,57 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Ωστόσο, η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη