Η Μεσσήνη αποκτά το δικό της πολυχώρο

Η Μεσσήνη αποκτά  το δικό της πολυχώρο

Εμφανώς χαρούμενος ήταν χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, αφού ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο κτήριο του Φιλοσοφικού Κέντρου, με τις αισιόδοξες προβλέψεις να αναφέρουν ότι μέσα σε δύο χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί και θα δοθεί στο κοινό προς χρήση.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε χαρούμενος, καθώς η Δημοτική Αρχή πέτυχε ένα μεγάλο στόχο, δηλαδή την ένταξη της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο κτήριο, παρατήρησε, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την πόλη, είναι εγκαταλελειμμένο από το 1989, με τον αρχικό του προορισμό να είναι η ίδρυση παραρτήματος του Ιδρύματος Έρευνας και Εκδόσεων Νεοελληνικής Φιλοσοφίας.

Περιελάμβανε, μάλιστα, ένα αμφιθέατρο πολλαπλών εκδηλώσεων, χώρους εργασίας, καθώς και ξενώνες για τους ερευνητές, όμως δε λειτούργησε ποτέ.

Με την ενταγμένη πλέον πράξη θα αλλαχτεί πλέον η διαρρύθμιση, όπως και η χρήση του Φιλοσοφικού Κέντρου, και προβλέπεται να δημιουργηθούν εκεί δημοτική βιβλιοθήκη και δημοτικό ωδείο.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος έκανε γνωστό ότι θα γίνει μεγάλη παρέμβαση και στον εξωτερικό χώρο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες διαφορετικών χρήσεων.

Εκτίμησε, δε, ότι το Φιλοσοφικό Κέντρο μετά την αποπεράτωση του έργου, που θεωρεί ότι θα γίνει σε διάστημα δύο ετών,  θα αποτελέσει «πνεύμονα πολιτιστικής  ανάπτυξης». Έτσι θα δοθεί στην πόλη της Μεσσήνης η δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν είχε, να διοργανώνει ημερίδες, συνέδρια, εκδηλώσεις μουσικοχορευτικές κ.λπ.

Κατά τον κ. Αθανασόπουλο, η νυν Δημοτική Αρχή παλεύει καθημερινά, δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα, ενώ σημείωσε ότι το Φιλοσοφικό Κέντρο ήταν από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις και για να φτάσει σε αυτό το στάδιο έγινε πολλή δουλειά.

Κλείνοντας ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το πραγματικό του ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, τον κ. Στέλιο Πέτσα για την καθοριστική του συμβολή στη χρηματοδότηση, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου και του υπουργείου Εσωτερικών που συνεργάστηκαν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.
Π.Μπ.