Κορωνοϊός -Μεγάλη Εβδομάδα: Με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας η είσοδος στους ναούς της Μεσσηνίας

Κορωνοϊός -Μεγάλη Εβδομάδα: Με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας η είσοδος στους ναούς της Μεσσηνίας

«Το Πάσχα θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα. Μετά δύο χρόνια πανδημίας θα λάβουν χώρα όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις», δήλωσε προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι και τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν κατά το φετινό Πάσχα στο εσωτερικό των ιερών ναών όλης της χώρας.

Σε τοπικό επίπεδο, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τον τρόπο εορτασμού του φετινού Πάσχα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα χρήσης μάσκας στο εσωτερικό των ναών κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, προέτρεψε τον κόσμο της Μεσσηνίας που θα βρεθεί στις τοπικές εκκλησίες να τηρήσει στο ακέραιο τις απαραίτητες αποστάσεις, για να αποφευχθούν ο συνωστισμός και η διασπορά του ιού στο εσωτερικό των ναών.

Τέλος, προέτρεψε σε χρήση αντισηπτικών, τα οποία θα υπάρχουν και στην είσοδο των ναών, προκειμένου να εξαλειφθεί κατά το δυνατόν η επαφή με τον ιό, μιας και συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας.

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση του «Θ» σχετικά με το εάν υπάρχουν κενά σε κληρικούς στη Μητρόπολη Μεσσηνίας λόγω νόσησης από κορωνοϊό, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι, όντως, υπάρχουν, καθώς αρκετοί κληρικοί που νοσούν από κορωνοϊό. Έτσι, καταβάλλεται «προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαισίου υποστήριξης των χωριών, αλλά και των ενοριών της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι», όπως σημείωσε κλείνοντας.

Χρ.Μ.