«Ουδέν σχόλιο» από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

«Ουδέν σχόλιο» από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

Σε καμία δήλωση δεν προέβη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας χθες το πρωί, όταν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ρωτήθηκε για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τις εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Υπαπαντής, παρά μόνον προέτρεψε λέγοντας «να ρωτήσετε τον κύριο δήμαρχο, όχι εμένα».

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο έργο έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την πόλη της Καλαμάτας, τόσο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης, με όλα όσα είχαν προκύψει, όσο και τώρα, αφού η εικόνα που παρατηρείται δείχνει ένα έργο εγκαταλελειμμένο από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Έτσι, παρά τις δεσμεύσεις από τους αρμοδίους για ταχεία ανάπλαση της πλατείας, έχουν παγώσει τα έργα, με αποτέλεσμα τόσο η τοπική εορτή της Υπαπαντής όσο και το Πάσχα να εορτασθούν δίπλα σε ένα εργοτάξιο, ενώ κανείς δε γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό.

Αν σε αυτό το πλαίσιο προσθέσει κανείς και τον ελλιπή φωτισμό στην πλατεία της Υπαπαντής κατά τους τελευταίους μήνες, τότε ίσως να μιλάμε εύλογα για εικόνες πραγματικής εγκατάλειψης…

Χρ.Μ.