ΝΟΚ: Τμήμα ιστιοπλοΐας για ΑμΕΑ, μέσω της ΕΙΟ πανελλήνιο το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών και 5ο Κύπελλο κολύμβησης «Σπ. Κοντόπουλος»

ΝΟΚ: Τμήμα ιστιοπλοΐας για ΑμΕΑ, μέσω της ΕΙΟ πανελλήνιο το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών και 5ο Κύπελλο κολύμβησης «Σπ. Κοντόπουλος»

Με τριπλή αφορμή οι υπεύθυνοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διοργάνωσαν χθες στις εγκαταστάσεις της παραλίας συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για σημαντικές δράσεις των τμημάτων ιστιοπλοΐας και κολύμβησης.

Ο νέος πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε στο ξεκίνημα ότι από το 1932 που ιδρύθηκε ο ιστορικός σύλλογος στόχος ήταν η ανιδιοτελής προσφορά της ευκαιρίας άθλησης προς όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και η ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας.

Για το 2022 υπάρχουν δύο σημαντικοί στόχοι στο ΝΟΚ, μέσω του τμήματος ιστιοπλοΐας. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (ΕΙΟ) οι προσπάθειες ευαισθητοποίησης και έμπρακτης συστράτευσης του κόσμου στη «μάχη» κατά τη λευχαιμία, μέσω της δωρεάς μυελού των οστών, που εδώ και δέκα χρόνια προωθεί  το Κύπελλο Εθελοντή Δότη, αποκτά πλέον πανελλήνια εμβέλεια.

Το μήνυμα «Πρωταθλητές στις θάλασσες, πρωταγωνιστές στη ζωή-όλοι μαζί μπορούμε να χαρίσουμε ζωή», κοινωνήθηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού πρωταθλήματος που έγινε στο Γύθειο και πιο πρόσφατα στην Κατερίνη, ενώ θ’ ακολουθήσουν ανάλογες ενημερωτικές καμπάνιες.

Σε ένα άλλο πεδίο κοινωνικής προσφοράς ο ΝΟΚ δίνει την ευκαιρία στα άτομα με ειδικές ανάγκες να γνωρίσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ο κ. Αδαμόπουλος έκανε γνωστό ότι η ΕΙΟ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και τη δυναμική του ΝΟΚ εξασφάλισε για το νέο τμήμα δύο ολοκαίνουργια σκάφη, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια και από το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, ευχαριστώντας ιδιαίτερα γι’ αυτό την κα Βίκυ Καρέλια.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος, έφορος του τμήματος, εξήγησε περαιτέρω ότι η παραγγελία και αποστολή των σκαφών έχει γίνει από την Αυστραλία. Μια αθλήτρια του συλλόγου εκπαιδεύεται ήδη ως προπονήτρια, ενώ κλιμάκιο με τη συμμετοχή ομοσπονδιακού προπονητή θα έρθει στην Καλαμάτα για τις πρώτες προπονήσεις. Τα σκάφη είναι ιδιαίτερα ασφαλή, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην βουλιάζουν και προορίζονται για ένα ή δύο άτομα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο στόλος του τμήματος AμΕΑ του ΝΟΚ θα αυξηθεί στο μέλλον.

Προσκεκλημένος στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Γιώργος Λαζαρίδης, πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, με εμπειρία και στην ιστιοπλοΐα, πρόεδρος του δραστήριου αθλητικού συλλόγου ΑμΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο κ. Λαζαρίδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προσθήκη μιας ακόμη επιλογής άθλησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τομέα που υπηρετεί ως μοναδικός σύλλογος σε όλη την Πελοπόννησο ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, ο οποίος ανοικτός και επιδιώξει τέτοιες συνέργειες. Ο ίδιος τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες διεξόδους, με το νέο τμήμα του ΝΟΚ να δίνει τη δυνατότητα τόσο για αθλητισμό, όσο και για πρωταθλητισμό.

Τέλος, η κα Βάσω Τσάκωνα αναφέρθηκε στο 5ο Κύπελλο Σπύρος Κοντόπουλος, ένα πολύ σημαντικό κολυμβητικό γεγονός, όπως το χαρακτήρισε,  που θα πραγματοποιηθεί 7-8 Μαΐου στο δημοτικό κολυμβητήριο για προαγωνιστικές κατηγορίες (9-12 ετών) και όπεν αγωνιστική. Ήδη έχει προσελκύσει περίπου 400 συμμετοχές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και υπάρχει η πεποίθηση ότι θα ξεπεραστεί ο πήχης των 530 αθλητών-τριών της προηγούμενης διοργάνωσης.  Με τη στήριξη εθελοντών, χορηγών, της Περιφέρειας και του Δήμου η κα Τσάκωνα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και ο φετινός αγώνας θα στεφθεί με επιτυχία, ενώ η διαρκής αναβάθμιση του κολυμβητηρίου επιτρέπει τη διοργάνωση ανάλογων σημαντικών συναντήσεων και στο μέλλον. Μάλιστα, η ίδια μετέφερε ακόμη ότι στη δημοτική πισίνα της πόλης μας προπονούνται πρωταθλητές της κολύμβησης, όπως ο κορυφαίος Έλληνας Απόστολος Χρήστου –η παρουσία των οποίων αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά.

Χρυσός στο σχολικό και πρόκριση στη Γυμνασιάδα για τον Μάριο Χρυσομάλλη
Ο ΝΟΚ έχει τους δικούς του πρωταθλητές και ο Μάριος Χρυσομάλλης πρόσθεσε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων, στο αγώνισμα των 100 μ. ελεύθερο. Με την επιτυχία αυτή εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα φιλοξενηθεί στη Νορμανδία.
Χ.Ε.