Το Σάββατο ο 20ος Γύρος Καλαμάτας με εκατοντάδες δρομείς

Το Σάββατο ο 20ος Γύρος Καλαμάτας με εκατοντάδες δρομείς

Η  πιο όμορφη εικόνα της πόλης μας με τον ενθουσιασμό και το πάθος του αθλητή, αγκαλιά με το χαμόγελο του εθελοντή και το χειροκρότημα του θεατή!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο Γύρος Καλαμάτας επιστρέφει αυτό το Σάββατο 30 Απριλίου στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που θα πλημμυρίσουν με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους φίλους του τρεξίματος. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και οι συμμετέχοντες στα 10 χλμ. (αγώνας δρόμου και δυναμικό βάδην) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλη τη φανταστική διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Ναυαρίνου και μέχρι το Φιλοξένια. Μέχρι χθες οι συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα είχαν ξεπεράσει τις 900, ενώ υπολογίζεται ότι μαζί με τον μικρό αγώνα των 2 χλμ. που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και γονείς, ο αριθμός των αθλητών που θα σταθούν στην αφετηρία θα αγγίξει τις 2.000!

Οι διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι δεκάδες εθελοντές μέλη και μη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να καλύψουν διάφορες ανάγκες του αγώνα έχουν μεριμνήσει ώστε όλα να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο και σίγουρα ο κόσμος της Καλαμάτας είναι έτοιμος να αγκαλιάσει το σπουδαίο επικείμενο αθλητικό γεγονός ή όπως το έθεσε ο Γραμματέας του ΣΔΥΜ, Θύμιος Αλεξόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου «Αν συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο ο ενθουσιασμός και το πάθος του αθλητή, αγκαλιά με το χαμόγελο του εθελοντή και το χειροκρότημα του θεατή θα βγάλουν την πιο όμορφη εικόνα της πόλης μας»!

Η καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση έγινε χθες στα ανακαινισμένα γραφεία του ΣΔΥΜ στο κτίριο 31 του Ανατολικού Κέντρου, με την παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου (ο οποίος είχε μάλιστα προετοιμαστεί για να τρέξει, αλλά θα απουσιάζει στο εξωτερικό) και του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Καπέλιου.

Στο ξεκίνημα ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιστροφή (μετά τη διετή αναστολή αθλητικών εκδηλώσεων, λόγω της πανδημίας) της αγαπημένης διοργάνωσης, στον αγώνα της πόλης μας, στον δικό σας αγώνα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που θα έχει την ποιοτική σφραγίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο ίδιος τόνισε ότι ο 20ός Γύρος Καλαμάτας θα είναι αφιερωμένος στη «μάχη»  πρόληψης του καρκίνου του μαστού και τα έσοδα θα δοθούν στο σύλλογο Ξαναρχί-Ζω. Τέλος, ευχαρίστησε εμφατικά τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του για την παραχώρηση του χώρου των νέων γραφείων και την υποστήριξη στην ανακατασκευή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η Καλαμάτα είναι έτοιμη το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και όλη τη χώρα σε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, τον 20ό Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. Έναν αγώνα που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας και που ως Δήμος έχουμε επιλέξει να τον στηρίξουμε και να τον ενισχύσουμε.

Ως Δήμος έχουμε τονίσει και πάλι ότι στηρίζουμε τον αθλητισμό και ειδικά τον μαζικό αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε χώρος στο ΣΔΥΜ και είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους στον Αγώνα της πόλης μας. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση»

Με τη σειρά του ο Βασίλης Καπέλιος συνεγχάρη του διοργανωτές του ΣΔΥΜ και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πολύ σημαντική εκδήλωση του Σαββάτου που υπηρετεί μάλιστα κοινωνικούς σκοπούς, όπως εν προκειμένω την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, προωθεί τον αθλητισμό, την υγεία, την άμιλλα και την επέκταση του δρομικού κινήματος.

Η Παυλίνα Μουστάκα, εκπρόσωπος και συνιδιοκτήτρια του Elysian Luxury Hotel & Spa, που είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές του 20ού Δρόμου Καλαμάτας ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και αναφέρθηκε στη σημασία του τρίπτυχου πολιτισμός-τουρισμός-αθλητισμός στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας τόνισε ότι οι επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται πάντα στο πλευρό τέτοιων διοργανώσεων πολιτισμού και αθλητισμού που προσελκύουν κόσμο στην περιοχή μας, τονίζοντας πόσο δύσκολο είναι αυτό που επιτυγχάνεται μέσα από το Γύρο Καλαμάτας που θα βγάλει στους δρόμους της πόλης μας περίπου 2000 άτομα.

Ο Γραμματέας του ΣΔΥΜ, Θύμιος Αλεξόπουλος, έδωσε «τεχνικές» λεπτομέρειες του αγώνα, διαβεβαιώνοντας ότι όλα είναι ασφαλή μέσα από τη σύμπραξη εθελοντών-διοργανωτών και τη βοήθεια της αστυνομικής Διεύθυνσης, της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμενικού (η παράκαμψη του υπό κατασκευήν κομματιού της Ναυαρίνου θα γίνει μέσω του λιμανιού, από τις αποθήκες έως το Πανελλήνιο).

Τον αγώνα υποστηρίζουν ακόμη οι παρακάτω φορείς: Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύλλογος  ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ., Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών Ε.Ε.Σ., Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι &Εθελοντικές Ομάδες.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές μέσω της σελίδας του www.sdym.gr θα γίνονται δεκτές έως απόψε Πέμπτη 28/04/22, ενώ περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα 11.00-14.00 στην Γραμματεία, αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός ηλεκτρονικών εγγραφών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Γύρο Καλαμάτας και το ΣΔΥΜ: Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154, Μπένος Χρήστος 6944585039, Ρεϊτζοπούλου Όλγα 6932370273, Ζάννης Αλέξης 6972302265.