Πειραματικά Σχολεία Καλαμάτας: Προ των πυλών οι κληρώσεις εισαγωγής για τους υποψηφίους

Πειραματικά Σχολεία Καλαμάτας: Προ των πυλών οι κληρώσεις εισαγωγής για τους υποψηφίους

Την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Μαΐου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι φετινές αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών ανήλθαν σε 17.791 για τις συνολικά 4.171 θέσεις μεταξύ των Πειραματικών (εισαγωγή μέσω κλήρωσης) και των Προτύπων Σχολείων (εισαγωγή μέσω γραπτών εξετάσεων που θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου).

Σε επίπεδο Μεσσηνίας, οι αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών για την εισαγωγή τους στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ανήλθαν σε 111, προκειμένου να καλυφθούν οι 44 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για το επόμενο σχολικό έτος. Η εν λόγω κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ελλάδα την Παρασκευή, θα αφορά πιθανότατα σε 50% αγόρια και 50% κορίτσια, με σημαντική προτεραιότητα να έχουν οι αιτήσεις παιδιών της ίδιας οικογένειας, σύμφωνα με το διευθυντή του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Γιάννη Χριστόπουλο.

Όσον αφορά στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι 60 στο σύνολό τους, ενώ το Σεπτέμβριο πρόκειται να προκηρυχθούν δύο ακόμα.

Πάντως, συγκριτικά με πέρυσι, φαίνεται μεγαλύτερη προτίμηση των γονιών για φοίτηση των παιδιών τους σε Πειραματικά Σχολεία, καθώς οι περσινοί αριθμοί υποψηφίων ήταν μακράν μικρότεροι.

Διευκρινίζεται ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτουργούν δύο Πειραματικά Σχολεία στη Μεσσηνία (10ο Δημοτικό και 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας), καθώς και ένα Πρότυπο Σχολείο στην Αρκαδία (2ο Γυμνάσιο Τρίπολης).

Της Χριστίνας Μανδρώνη