Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συμμετοχή των Μεσσήνιων στις εκλογικές διαδικασίες της ερχόμενης Κυριακής

Πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για συμμετοχή των Μεσσήνιων στις εκλογικές διαδικασίες της ερχόμενης Κυριακής

Οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής 

Οι πετυχημένες – από άποψη συμμετοχής των πολιτών- εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέβασαν ψηλά τον πήχη και στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., καθώς την ερχόμενη Κυριακή έχει τις δικές του εκλογές για πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε ότι η μαζική κινητοποίηση που προκάλεσε η εκλογή Ανδρουλάκη δεν ήταν «φούσκα», όπως δεν είναι «φούσκα» και η άνοδος των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.

Κι όσο κι εάν στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. λένε πως τα μοντέλα εκλογής και λειτουργίας στα δύο κόμματα είναι διαφορετικά και πως το κόμμα τους θέλει ενεργά μέλη και όχι «περαστικούς», ο πήχης και οι συγκρίσεις μπαίνουν σε νέα πολιτική διάσταση.

Οι προσωπικές παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες μέρες, μαζί με τις περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την Κρήτη, σε Άρτα, Γιάννενα και Αγρίνιο, αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα θα συμβούν την ερχόμενη Κυριακή.

Ουδείς κρύβει ότι σενάριο επιτυχίας θεωρείται εκείνο κατά το οποίο θα προσέλθει στις κάλπες εξαψήφιος αριθμός ψηφοφόρων. Και οι πιο προωθημένοι λένε ότι επιτυχία θα είναι να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει το 10% της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο ότι στις εθνικές εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1.781.057 ψήφους, αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή πρέπει να πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή περίπου 170.000 μέλη – περίπου όσοι ψήφισαν και για την αλλαγή ονόματος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας
Για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Την Κυριακή στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προσέρχεται στις κάλπες για την εκλογή του προέδρου του κόμματος, καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής, συνέχεια του 3ου Συνεδρίου που έγινε 14 έως 17 Απριλίου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η πολιτική, κομματική και οργανωτική δραστηριότητα είναι στραμμένη στο μεγάλο ραντεβού τις 15ης Μαΐου. Θέλουμε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας.

Να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό για όλα τα δεινά που έχουν βρει τη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, κι ένα ηχηρό μήνυμα: Η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία έρχεται και θα φέρει την πολιτική αλλαγή κάνοντας νέα αρχή με το λαό για το λαό.

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε δημοκράτη, να γίνει στις 15 Μαΐου μέλος του κόμματος, να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να συστρατευτεί στη μάχη για να διαμορφωθεί μια προοδευτική

Οι 5+1 δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιστροφή της πορείας φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελούν βάση για την προγραμματική και πολιτική σύγκλιση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας μας: 1. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. 2. Πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. 3. Φορολόγηση και διανομή στους καταναλωτές των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. 4. Ρύθμιση χρεών των μικρομεσαίων και αγροτών. 5. Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Συν μία 6η. Αφορά στην επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη στήριξη της δημόσιας Εκπαίδευσης, αλλά και τη στεγαστική πολιτική για τη νέα γενιά και δεν μπορούν να είναι πολυτέλεια το 2022.

Το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» στο οποίο αναφέρθηκε ο σ Αλέξης Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο, δεν είναι εφεύρεση της στιγμής, αλλά στοιχείο έμπνευσης για πολιτικές που αναγνωρίζονται στην προοπτική του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, της μεγάλης εργοδοσίας, του καρτέλ ενέργειας, των ολιγαρχών του Τύπου.

Οι στόχοι που θέτει ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ είναι εφικτοί, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα θα δώσουν ανάσα στην οικονομία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν τους θέτει σε προτεραιότητα, καθώς η πολιτική της είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Στις 15 Μαΐου ενισχύουμε με τη συμμετοχή μας τη μαζικοποίηση του κόμματος. Στέλνουμε μήνυμα δυσαρέσκειας στη Ν.Δ. και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «για την αρχή του τέλους της». Ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας και στεκόμαστε με ενότητα κι αγώνα απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες, μαζί με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που μπορούμε και πρέπει να καθορίσουμε μαζί το παρόν και το μέλλον.

Τρόπος ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 8.00 το πρωί και λήγει στις 8.00 το βράδυ. Πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητα, καθώς και 3 ευρώ, ως συμμετοχή.

Στη Μεσσηνία θα υπάρχουν τα εξής εκλογικά κέντρα: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Δημαρχείο Μεσσήνης, αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Θουρίας, παλαιό δημαρχείο Κοπανακίου, Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά «Μαρία Κάλλας», Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας, αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών, Μπρίσκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χώρας, παλαιό Δημαρχείο Κορώνης, παλαιό δημαρχείο Βουφράδος και δημαρχείο Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη.

Για τα οργανωμένα μέλη που θα ψηφίσουν και για την Κεντρική Επιτροπή, οι υποψηφιότητες της περιφέρειας μας είναι 30, εκ των οποίων εκλέγονται 14, με ανώτατο όριο τους 5 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο.

Οι υποψήφιοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι: Αραχωβίτης Σταύρος, Γκιόλας Γιάννης, Δαγκοπούλου- Τσόγκα Θεοπούλα (Πόλυ), Δέδες Γιώργος, Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη), Ζούνης Πέτρος, Θελερίτη Μαρία, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Κουρεμπές Φάνης, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λαμπρινός Περικλής, Λεβέντης Δημήτρης (Μάκης), Μαζοκοπάκη Όλγα, Μπαλτά Σοφία, Νικολόπουλος Σπυρίδων, Παπαϊωάννου Παναγιώτης, Ρούσιας Μαρίνος, Σκούρτης Αριστείδης, Σπουρδαλάκης Άρης, Στάικος Χρήστος, Στέφανος Παναγιώτης, Ταυλαρίου Αγγελική, Τσιόγκας Βλάσης, Φαράντος Γεώργιος, Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης), Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χήρα Σωτηρία, Ψυχογιός Γιώργος”.
Α.Π.