«Ωδή στην ομορφιά» με σύγχρονο χορό

«Ωδή στην ομορφιά» με σύγχρονο χορό

Δεν πρόλαβε να γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και όλα τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, έγραψαν όχι μόνο για την εκδήλωση στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και άρθρα- σχόλια που αποδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική του αξία.

Το φετινό Φεστιβάλ έχει, ως γνωστόν, τίτλο «Ωδή στην Ομορφιά», καθώς έχει στόχο την ανάδειξη του μεγάλου και ανεξάντλητου από φιλοσοφική, ηθική, κοινωνική και καλλιτεχνική σκοπιά, ζητήματος της Ομορφιάς.

Στο εύφορο πεδίο της τέχνης η Ομορφιά αποτελεί κεντρικό αντικείμενο μελέτης. Για την τέχνη του χορού, πρωταγωνιστές είναι τα σώματα που ονειρεύονται και κινούνται.

Έμπνευση, η ίδια η κίνηση, η ίδια η ζωή. Από το μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά, από το πιο απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, ό,τι κινείται συμμετέχει στη ζωή.

Η εργασία του καλλιτέχνη, ωστόσο, αναδεικνύει την αναζήτηση της σχέσης μας με τη ζωή. Γιατί η ομορφιά υπάρχει επειδή υπάρχουν η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και η αγάπη. Και η ουσία τους δεν είναι θεωρητική, αλλά αναβλύζει από τα σώματα, τις χειρονομίες, τα λόγια, τις πράξεις, τις σχέσεις μεταξύ των σωμάτων. Με τον τρόπο αυτό το Φεστιβάλ υμνεί την ενσάρκωση της ομορφιάς.

Α.Π.