ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας: Ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της κυβέρνησης οι αυριανές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας: Ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της κυβέρνησης οι αυριανές εκλογές

Η αυριανή εκλογική διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με την εκλογή των μελών του στη νέα Κεντρική Επιτροπή και την αποδοχή ή όχι του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος, δε θα πρέπει να είναι μια διαδικασία ποσοτική, πόσα άτομα συμμετείχαν δηλαδή, αλλά ποιοτική.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να συνθέσει αποκλίνουσες πολιτικές γλώσσες. Γιατί αυτό είναι το κοινωνικό σώμα σήμερα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι μέρος αυτής της “πολυφωνίας”. Τσιμεντένιες ομοιογένειες δεν υπάρχουν. Άλλο πράγμα ο ντελιβεράς, άλλο ο ιδιωτικός υπάλληλος, άλλο ο/η άνεργος, άλλο ένας ή μία που εργάζονται στο Δημόσιο.

Η διαφορά που υπάρχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία, σε σχέση με άλλων κομμάτων, όπως υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Γιώργος Μακρής, είναι ότι οι πολίτες δε θα είναι ένα μικρό ή μεγάλο νούμερο, αλλά αυτόματα θα εντάσσονται ως μέλη και στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Ζαφειράκης και η Αγγελική Γεωργακοπούλου κάλεσαν τους πολίτες να στείλουν, με τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία με τις πολιτικές της έχει οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδα και φτωχοποίηση.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές διαδικασίες. Η μία αφορά στην Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν γραμμένα στους καταλόγους έως τις 21 Μαρτίου (2022), ενώ η δεύτερη στην εκλογή του προέδρου, στην οποία μπορεί κάθε πολίτης, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι αριστεροί και οι αριστερές, να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν.

Η εγγραφή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να γίνει και ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, στα εκλογικά τμήματα. Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

Να αναφέρουμε δύο χρηστικές ερωτοαπαντήσεις που υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

Πώς ψηφίζω για πρόεδρο;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Μπορούν να εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα

Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί ως τις 21/3/2022 και βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για πρόεδρο.

Για τη διευκόλυνση, αν κάποιος/α δεν είναι ήδη μέλος ή έχει εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορεί να συμπληρώσει και να έχει μαζί του τη φόρμα εγγραφής μέλους.

Πώς ψηφίζω για την Κεντρική Επιτροπή;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Εάν τυχόν κάποιο μέλος βρεθεί εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκει, τότε θα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Υποψήφιοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Για τα οργανωμένα μέλη που θα ψηφίσουν και για την Κεντρική Επιτροπή, οι υποψηφιότητες της περιφέρειας είναι 30, εκ των οποίων εκλέγονται 14, με ανώτατο όριο τους 5 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο.

Οι υποψήφιοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι: Αραχωβίτης Σταύρος, Γκιόλας Γιάννης, Δαγκοπούλου- Τσόγκα Θεοπούλα (Πόλυ), Δέδες Γιώργος, Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη), Ζούνης Πέτρος, Θελερίτη Μαρία, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Κουρεμπές Φάνης, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λαμπρινός Περικλής, Λεβέντης Δημήτρης (Μάκης), Μαζοκοπάκη Όλγα, Μπαλτά Σοφία, Νικολόπουλος Σπυρίδων, Παπαϊωάννου Παναγιώτης, Ρούσιας Μαρίνος, Σκούρτης Αριστείδης, Σπουρδαλάκης Άρης, Στάικος Χρήστος, Στέφανος Παναγιώτης, Ταυλαρίου Αγγελική, Τσιόγκας Βλάσης, Φαράντος Γεώργιος, Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης), Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χήρα Σωτηρία, Ψυχογιός Γιώργος.

Τρόπος ψηφοφορίας
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 8.00 το πρωί και λήγει στις 8.00 το βράδυ. Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική ταυτότητα, καθώς και 3 ευρώ, ως συμμετοχή.

Στη Μεσσηνία θα υπάρχουν τα εξής εκλογικά κέντρα: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Δημαρχείο Μεσσήνης, αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Θουρίας, παλαιό Δημαρχείο Κοπανακίου, Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά «Μαρία Κάλλας», Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας, αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών, Μπρίσκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χώρας, παλαιό Δημαρχείο Κορώνης, παλαιό Δημαρχείο Βουφράδος και Δημαρχείο Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη.
Α.Π.