Ακόμα περιμένει ενισχύσεις ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ακόμα περιμένει ενισχύσεις ο αστυνομικός  σταθμός του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ούτε στο ελάχιστο, απ’ ό,τι φαίνεται, αγγίζουν τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Καλαμάτας οι προχθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση κατά 50% των αστυνομικών δυνάμεων στις πύλες εισόδου της χώρας και τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο, παρότι το αεροδρόμιο Καλαμάτας παρουσιάζει αλματώδη αύξηση της κίνησης, ο αστυνομικός σταθμός προσπαθεί να αντεπεξέλθει με ελάχιστο αστυνομικό προσωπικό και μόλις 13 δόκιμους που στάλθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι πρέπει να εκπαιδευτούν, μιας και είναι πρωτοετείς και δευτεροετείς.

Εκτός προγραμματισμού
Από το Φεβρουάριο είχαν ξεκινήσει οι ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικοί σταθμοί σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς. Έγιναν αιτήσεις από αστυνομικούς που ήθελαν να αποσπασθούν, αλλά εξετάσθηκαν μόνο οι αιτήσεις αστυνομικών εκτός Αθήνας και όχι όσων υπηρετούν στην Αθήνα και θέλουν να πάνε στην περιφέρεια.

Στις προχθεσινές του δηλώσεις ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως ήδη 1.250 επιπλέον αστυνομικοί έχουν κατευθυνθεί στα αεροδρόμια, στον Προμαχώνα και σε βασικούς νησιωτικούς προορισμούς, για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά την τουριστική περίοδο.

Κι αφού λέει ήδη, σημαίνει ότι η Μεσσηνία είναι εκτός του εν λόγω προγραμματισμού, αλλιώς ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου θα είχε ενισχυθεί.

Μόνο με δόκιμους…

Αυτή τη στιγμή στον αστυνομικό σταθμό υπηρετούν περίπου 10 αστυνομικοί, που δεν επαρκούν ούτε για τις απλές βάρδιες, όχι για φουλ τουριστική σεζόν. Με την κίνηση που παρουσιάζει και αναμένεται, θα έπρεπε να έχει ήδη ενισχυθεί με άλλα 25 άτομα. Ωστόσο, αναμένεται ένα μόλις άτομο να προστεθεί στη δύναμη από τον Ιούνιο, ενώ έχουν έρθει 13 δόκιμοι, οι οποίοι είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και πρέπει να εκπαιδευτούν σε ένα αντικείμενο και μηχανήματα που δε γνωρίζουν.

Επιπροσθέτως, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας οι έλεγχοι επιβατών και αποσκευών πρέπει να γίνονται από τους αστυνομικούς, όταν στα αεροδρόμια της fraport υπάρχει εταιρεία σεκιούριτι για αυτό το έργο και η Αστυνομία ασχολείται αποκλειστικά με τη νόμιμη είσοδο και έξοδο πολιτών.

Της Βίκυς Βετουλάκη