Καλλιέργεια χασισόδεντρων ακόμα και σε κορμό πορτοκαλιάς από 69χρονο στην Καλαμάτα

Καλλιέργεια χασισόδεντρων  ακόμα και σε κορμό πορτοκαλιάς από 69χρονο στην Καλαμάτα

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας όταν διαπίστωσαν ότι ο 69χρονος στον οποίο έκαναν έλεγχο για κατοχή ναρκωτικών καλλιεργούσε δύο χασισόδεντρα σε κορμό (κουφάλα) δέντρου.

Έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα σε αγρόκτημα που διατηρεί ο 69χρονος στην περιοχή του Καρβελίου του Δήμου Καλαμάτας.

Εκεί βρήκαν συνολικά 28 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,2 μέτρα. Στο έδαφος καλλιεργούσε οκτώ από αυτά, άλλα 18 δενδρύλλια σε γλάστρες, ενώ η έκπληξη ήταν δύο φυτά σε κοίλωμα πορτοκαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο κορμός της πορτοκαλιάς είχε δημιουργήσει ένα φυσικό κενό με διάμετρο 60-70 εκατοστά, το οποίο είχε γεμίσει ο 69χρονος με χώμα και καλλιεργούσε δύο δενδρύλλια κάνναβης.

Τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του 69χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 14,8 γραμμαρίων.

Ο 69χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και χθες απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 69χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη