Έστειλε τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε… μεταφραστή

Έστειλε τις δημοτικές παρατάξεις  της αντιπολίτευσης σε… μεταφραστή

Η πιθανή υποψηφιότητα του Ανδρέα Καραμπίνη στο Δήμο Καλαμάτας  

Η αναφορά από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου της παράταξής του, ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον καθηγητή Ιατρικής Ανδρέα Καραμπίνη για στήριξή του από τις περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που θελήσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Καλαμάτας, προκάλεσε σύγχυση σε δημοτικούς συμβούλους και μη.

Κι αυτό, γιατί θεώρησαν ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη, ενώ ο κ. Κοσμόπουλος διευκρίνισε ότι, παρά το ενδιαφέρον που έδειξε ο κ. Καραμπίνης, δεν απέσπασε συγκατάβαση.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θεωρεί ότι θα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του τόσο ο ίδιος όσο και το θέμα της λύσης κοινής αποδοχής.

Από την άλλη πλευρά, η ονοματολογία που κυριάρχησε προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος έχει δηλώσει έγκαιρα ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος και δη, όταν δεν υπάρξει κοινή λύση.

Ένα σημειολογικό στιγμιότυπο που δείχνει την αμηχανία που επικράτησε προχθές, είναι αυτό που συνέβη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ενώ μέχρι πρότινος οι δύο επικεφαλής είχαν επαφή κατά τη διάρκεια των συμβουλίων και αντάλλασαν και απόψεις, προχθές η επαφή τους ήταν ελάχιστη.

Από εκεί και πέρα, και παρότι μια υποψηφιότητα από τον κ. Καραμπίνη, θα είχε και τις… ευλογίες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, δε φαίνεται να είναι τόσο ενωτική όσο θα ήθελαν να την εμφανίσουν ορισμένοι.

Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει κοινός υποψήφιος είναι πολύ πιο δύσκολες απ’ ό,τι φαίνεται. Ενδεχομένως και να συμβεί το τελείως αντίθετο. Κάποιοι συνδαιτυμόνες του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων να τραβήξουν το δικό τους δρόμο…
Α.Π.