Καλαμάτα: Νέες κλοπές και βανδαλισμοί στο πρώην Πολυκλαδικό

Καλαμάτα: Νέες κλοπές και βανδαλισμοί  στο πρώην Πολυκλαδικό

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας της περασμένης Δευτέρας με “προφητικό” τρόπο τέθηκαν για άλλη μια φορά η κατάσταση που επικρατεί στο Πολυκλαδικό Λύκειο Καλαμάτας και οι συχνοί βανδαλισμοί του. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, ζήτησε τη φύλαξη του κτηρίου από ιδιωτική εταιρεία, ενώ ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Δημήτρης Οικονομάκος, την πρόσληψη σχολικών φυλάκων.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει… χθες οι εκπαιδευτικοί των μονάδων του σχολικού κτηρίου βρήκαν, για πολλοστή φορά, ένα σχολικό χώρο λεηλατημένο. Βανδαλισμοί, κλιματιστικά κλεμμένα ή διαλυμένα.

Από τα γραφεία της διεύθυνσης 6ου Γενικού Λυκείου έχει κλαπεί μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού ολόκληρη, ενώ στην ταράτσα του γραφείου έχουν μετακινηθεί ανάλογες μονάδες, κάτι που δείχνει ότι οι δράστες προφανώς επιχείρησαν να κλέψουν και τις συγκεκριμένες ή να τις ανοίξουν για να αφαιρέσουν το χαλκό. Και στο 4ο ΕΠΑΛ, που επίσης στεγάζεται στο πρώην Πολυκλαδικό, στο ισόγειο, κάτω από τα γραφεία της διεύθυνσης, έχει διαλυθεί μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού και έχει αφαιρεθεί ο χαλκός.

Στο Εργαστηριακό Κέντρο του συγκροτήματος έχουν κλαπεί ή βανδαλιστεί συνολικά τέσσερις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών, ενώ η συνολική αξία των κλοπών και βανδαλισμών φέτος ξεπερνά τα 35.000 ευρώ, μόνο σε αυτές τις δύο εκπαιδευτικές δομές.

Πλέον ο Δήμος Καλαμάτας βάζει πλαστικές βρύσες που δεν έχουν αξία για τους δράστες, έχουν όμως μεγάλο κόστος, γιατί χρειάζεται να γίνει καινούργια εγκατάσταση.

Εντελώς θλιβερή ήταν η κατάσταση και στις τουαλέτες. Ο Δήμος το περασμένο καλοκαίρι έκανε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης των τουαλετών, όμως δράστες τις καταστρέφουν επανειλημμένως για να κλέψουν τις βρύσες και όποτε δεν μπορούν να τις βγάλουν, σπάνε και τους νιπτήρες για να τα καταφέρουν! Οι τουαλέτες δεν είναι βέβαια ανοιχτές αλλά κλειδώνονται, ωστόσο οι δράστες καταστρέφουν τις πόρτες.

Οι αρμόδιοι πρέπει, επιτέλους, να δώσουν λύση…
Α.Π.

Φώτο αρχείου