Με αγώνα στη Σπερχογεία τίμησαν τον 90χρονο δρομέα Παναγιώτη Δούση

Με αγώνα στη Σπερχογεία τίμησαν τον 90χρονο δρομέα Παναγιώτη Δούση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 29 Μαΐου 2022 ο αγώνας δρόμου 5,7 χιλιομέτρων, προς τιμήν του 90χρονου βετεράνου αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και Βαλκανιονίκη, Παναγιώτη Δούση, στη γενέτειρα του, τη Σπερχογεία Μεσσηνίας.

Τον αγώνα διοργάνωσαν οι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον Πολιτιστικό Σύλλογο, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τον ΣΔΥΜ.

Διακόσιοι μικροί και μεγάλοι δρομείς από διάφορους συλλόγους έτρεξαν για το κ. Παναγιώτη, τιμώντας τον για τη προσφορά του στον αθλητισμό και στο δρομικό κίνημα.

Ο ΣΔΥΜ ήταν εκεί παρών με περίπου 100 φίλους και συναθλητές του  Παναγιώτη Δούση, ενώ δυναμικό παρών είχε και ο Σ.Α.Μ από τη Μεσσήνη με 30 δρομείς.

Την εκδήλωση ξεκίνησαν τα παιδιά του χωριού σε μία διαδρομή 1000 μέτρων και εν συνεχεία τη σκυτάλη πήραν οι μεγάλοι, που έτρεξαν τρεις κύκλους των 1900 μέτρων περιμετρικά του χωριού για να συμπληρωθούν τα 5,7 χλμ. του αγώνα.

Νικητής στους άντρες ήταν ο Μεσσήνιος Παναγιώτης Καρούτζος του ΑΟ Αίγινας με χρόνο 19:40″, 2ος ο αθλητής του Μεσσηνιακού Γιάννης Καλογερόπουλος με χρόνο 20:41″ και τρίτος τερμάτισε Παναγιώτης Καρύγιαννης από τους Kalamata Running Project σε χρόνο 24:35″.

Στις γυναίκες πρώτη στη γενική κατάταξη τερμάτισε η αθλήτρια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Σταυρούλα Νικολούδη σε χρόνο 27:20″, δεύτερη η Δήμητρα Κολαμπά από το ΣΑΜ σε χρόνο 28:01″ και τρίτη επίσης από τον ΣΑΜ η Βασιλική Κουσουλάκου σε χρόνο 36:04″.

Στα παιδιά τις τρεις πρώτες θέσεις στα αγόρια πήραν οι Δούσης Ανδρέας, Ρουντάι Γκάμπριελ και Δούσης Ιωάννης, ενώ στα κορίτσια τις θέσεις πήραν η Μπασά Λουκία, Θεοδωροπούλου Μαρία και Φατούρου Ιωάννα.

Όλοι οι βραβευθέντες πήραν κύπελλο, ενώ οι τερματίσαντες πήραν αναμνηστικό μετάλλιο.

Παρουσία στην εκδήλωση είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος βράβευσε το κ. Δούση με αναμνηστική πλακέτα, όπως αναμνηστική πλακέτα ο κ. Δούσης πήρε μέσω του κυρίου Δικαίου Παναγιώτη εκ μέρους των Κατοίκων Σπερχογείας.

Απ΄τη πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Δούσης βράβευσε τον μεγαλύτερο και τη μεγαλύτερη ηλικιακά άντρα και γυναίκα αντίστοιχα και ένα ζευγάρι Βέλγων που έτρεξαν στον αγώνα.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι δρομείς και οι παρευρικόμενοι απόλαυσαν τα διάφορα καλούδια που πρόσφεραν απλόχερα ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, ενώ αξιοσημείωτο ήταν η σημαντική προσφορά στον αγώνα όλων των εθελοντών από το χωριό.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας απευθύνει «συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη εκδήλωση αγάπης προς το πρόσωπο του κ. Δούση και στον ίδιο ευχόμαστε να έχει την υγειά του και να μπορεί να έχει πάντα όμορφες δρομικές στιγμές στη ζωή του!».