Απίστευτοι Ρομά έκλεψαν χαλκό από 40 κολώνες οδικού φωτισμού!

Απίστευτοι Ρομά έκλεψαν χαλκό  από 40 κολώνες οδικού φωτισμού!

Τα καλώδια από 40 στύλους οδικού φωτισμού στην παλιά εθνική οδό, στην περιοχή της Σπερχογείας, αφαίρεσαν μέσα σε διάστημα 15 ημερών τρεις νεαροί Ρομά, κινδυνεύοντας να πάθουν ακόμα και ηλεκτροπληξία, προκαλώντας ζημιά αξίας 32.000 ευρώ.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ένας 20χρονος, ένας 21χρονος και ένας 14χρονος Ρομά σκαρφάλωναν σε κολώνες του φωτισμού και ξήλωναν τα καλώδια από τις 15 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου. Στη συνέχεια δε τα πωλούσαν σε κατάστημα ανακύκλωσης.

Το πωλούσαν
Μετά τα επανειλημμένα κρούσματα κλοπής καλωδίων από τις κολώνες, το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή της Καλαμάτας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνέλαβαν αρχικά τον 20χρονο Ρομά.

Από βιντεοληπτικό υλικό και άλλα στοιχεία είχαν διαπιστώσει ότι μαζί με συνεργούς του είχαν αφαιρέσει από 40 στύλους οδικού φωτισμού στη Σπερχογεία καλώδια, τα οποία στη συνέχεια ο 20χρονος πώλησε ως χαλκό σε κατάστημα ανακύκλωσης 58χρονου στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Μάλιστα, ο 58χρονος, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αναζητείται. Ποσότητα του χαλκού που πωλήθηκε, βρέθηκε στο κατάστημα ανακύκλωσης κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν άλλοι δύο
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία και των άλλων δύο συνεργών του 20χρονου, τους οποίους εντόπισαν και συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 21χρονο κι έναν 14χρονο Ρομά.

Ταυτόχρονα, κατασχέθηκε και αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν στις κλοπές που έκαναν.

Από την πώληση του χαλκού οι νεαροί Ρομά αποκόμισαν όφελος 2.000 ευρώ.

Τέλος, η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής κι άλλων συνεργών.

Της Βίκυς Βετουλάκη