Δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο, έκλεψαν καντήλια, σταυρούς και μανουάλια

Δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο, έκλεψαν καντήλια, σταυρούς και μανουάλια

Μπροστά σε ένα περίεργο αλλά και θλιβερό θέαμα βρέθηκαν όσοι το πρωί της Σαββάτου και της Κυριακής πήγαν στο νεκροταφείο Καρτερολίου. Αιτία ήταν ότι άγνωστοι το βεβήλωσαν, κλέβοντας τα καντήλια και τους σταυρούς από τους τάφους. Την επομένη αφαίρεσαν και τα μανουάλια στην εκκλησία.
Μάλιστα, αυτή η κατάσταση κινητοποίησε τους κατοίκους, που χθες το πρωί έσπευσαν στο χώρο, ζητώντας να μπει ένα τέλος στην παραβατικότητα που μαστίζει την περιοχή.
Όπως είπαν οι συγκεντρωμένοι, οι δράστες δε σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς, αφού έκλεψαν ό,τι σιδερένιο υπήρχε στα μνήματα, ενώ από την εκκλησία πήραν τα μανουάλια, τα οποία αποτελούσαν ενθύμια για το χωριό.
Μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στο νεκροταφείο μπαίνουν για να κλέψουν. Όμως, μέχρι τώρα έκλεβαν μόνο το παγκάρι.
Από την πλευρά του, ο ιερέας του χωριού σημείωσε ότι, πέραν των κλοπών στο συγκεκριμένο ναό, έχουν υπάρξει κλοπές και σε άλλους. Μάλιστα, δε δίστασαν, όπως είπε, οι δράστες να πάρουν μέχρι και καμπάνες, ενώ μανουάλια έχουν αφαιρεθεί αρκετές φορές.
Αυτό που ζήτησαν οι συγκεντρωμένοι είναι να παρθούν μέτρα για την παραβατικότητα, καθώς αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για το χωριό τους και έχουν σχεδόν κλαπεί όλα τα σπίτια.
Κλείνοντας οι κάτοικοι ανέφεραν ότι για τα παραπάνω έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, αλλά δε βλέπουν κάποια αλλαγή, με τους ίδιους να νιώθουν απροστάτευτοι.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση