Χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η χρήση των πεζοδρομίων στη Ναυαρίνου

Χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η χρήση των πεζοδρομίων στη Ναυαρίνου

Συμβαίνουν κι αυτά τα παράδοξα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Δεν κατάφερε να υπερψηφιστεί προχθές το βράδυ η εισήγηση που μετατρέπει πεζόδρομους και διαπλατυσμένα πεζοδρόμια σε χώρους τραπεζοκαθισμάτων με διαδρόμους για να διέρχονται και οι πεζοί.

Πρόκειται για το πεζοδρόμιο που διαπλατύνθηκε στη Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα και για τους πεζόδρομους της Αναγνωσταρά, της Πολυβίου, της Καπετάν Κρόμπα και της Αναπλιώτη.

Ο λόγος που δεν πλειοψήφησε η απόφαση ήταν ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (και όχι μόνο) μπορεί να είχαν επηρεαστεί από την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του συγκεκριμένου θέματος είτε ήταν εκτός της αίθουσας είτε απουσίαζαν!

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε, όμως δεν έλαβε το απαιτούμενο ποσοστό ψήφων που ορίζει η νομοθεσία για τις κανονιστικές αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη. Έπρεπε, δηλαδή, να υπερψηφιστεί τουλάχιστον από τους μισούς συν έναν δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή από τουλάχιστον 21, όμως ψηφίστηκε μόνο από 15.

Η εισήγηση σε ό,τι αφορά το διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου δίνει για τα τραπεζοκαθίσματα 3,80 μέτρα και για τους πεζούς 1,80 μ. και σε κάποιες περιπτώσεις 1,50 μ. Επίσης, επιτρέπει στα καταστήματα να τοποθετήσουν ανεμοφράκτες μπροστά στα τραπεζοκαθίσματά τους.

Στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, το πλάτος είναι από 5,75 μ. έως 6,20 μ. και στους πεζούς δίνεται διάδρομος 2,70 μ.

Στους πεζόδρομους Πολυβίου, Κρόμπα, Αναπλιώτη δίνεται για τους πεζούς διάδρομος 1,80 μ.

Δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, τόνισαν ότι το 1,80 μ. που δίνεται για τους πεζούς και στη Ναυαρίνου και στην περιοχή της Σφακτηρίας δεν είναι επαρκές.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή απάντησε ότι σε 1,80 μ. μπορούν να κινηθούν τρεις άνθρωποι και είναι επαρκές.

Επίσης ο Βασίλης Τζαμουράνης ζήτησε να πεζοδρομηθεί το τμήμα της Ναυαρίνου στο οποίο έχει προχωρήσει το έργο της ανάπλασης, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία που χρειάζονται πριν από τη λήψη της οριστικής απόφασης.