“Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

“Η θέση μου. Ιστορίες  καθημερινής εφηβείας” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μια ξεχωριστή, διαφορετική και παράλληλα αληθινή παράσταση ανεβάζει αυτή τη φορά η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, υπό τον τίτλο “Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας”.

Μιλώντας χθες για την παράσταση, η πρόεδρος της Πειραματικής, Λέττα Πετρουλάκη, τη χαρακτήρισε καινοτόμα, καθώς μιλούν και δημιουργούν οι έφηβοι. Ουσιαστικά προέκυψε μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο και έτσι περιέχει τις απόψεις τους.

Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει τη διευθύντρια του 19ου Δημοτικού, Μαρία Κρόμπα, που προσέφερε τον προαύλιο χώρο του σχολείου για τις πρόβες, ενώ κάλεσε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει και κυρίως να ακούσει τα παιδιά, αφού «πολλές φορές οι μεγάλοι ξεχνούν ότι κάποτε ήταν κι αυτοί έφηβοι και ξέρουν μόνο να ζητούν και να απαιτούν».

Η Γιώλικα Πουλοπούλου, που είχε τη σύλληψη της ιδέας, έγραψε το κείμενο, αλλά έκανε και τη σκηνοθεσία της παράστασης, ξεκίνησε λέγοντας ότι τα παιδιά μετά την καραντίνα βγήκαν λίγο πιο κλειστά και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι μεγάλοι να αρχίσουν να τα παίρνουν λίγο πιο σοβαρά, γιατί «μάλλον παραπαίρνουν σοβαρά μόνο τον εαυτό τους οι μεγάλοι».

Μιλώντας για την παράσταση, ανέφερε ότι γίνεται λόγος για τις αγωνίες των παιδιών σε σχέση με τους γονείς, τους φίλους, το σχολείο, τη βία, τους εκπαιδευτικούς, τον έρωτα, την κοινωνία και πολλά ακόμα ζητήματα που τα απασχολούν.

Έτσι η κα Πουλοπούλου κάλεσε και τους ενήλικες να παρακολουθήσουν την παράσταση, αφού θα δουν πράγματα και καταστάσεις που και αυτοί πέρασαν.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους Χρήστο Καλαϊτζόπουλο, Βενετσάνο Μπαλόπουλο, Νίκο Τζαβάρα, Κωνσταντίνο Σταθόπουλο, Γιώργο Αγγελόπουλο, καθώς και την Πειραματική Σκηνή για τη στήριξη που δείχνει στο πρόσωπό της.

Ο Νικόλας Μαρινόπουλος δήλωσε χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτή την παράσταση, όπως και αισιόδοξος ότι μέσω αυτής θα ακουστούν οι ανησυχίες και οι φόβοι των εφήβων.

Ο Γιώργος Μούντανος- Ρόκας είπε ότι όσα θα ακούσουν οι θεατές κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι λόγια αληθινά που απασχολούν τους εφήβους, ενώ ζήτησε από τους μεγαλύτερους να υποστηρίζουν τα παιδιά.

Η Σοφία Κατσιρέα ανέφερε ότι όσα λέγονται στην παράσταση είναι πραγματικά και εμπειρίες, που το κοινό πρέπει να καταλάβει.

Τελευταία μίλησε η Φένια Εξακουστίδου. Όπως είπε, τα παιδιά μέσα από την ψυχαγωγία τους είπαν πράγματα που μας αφορούν όλους, για να συμπληρώσει ότι η Πειραματική Σκηνή πειραματίζεται σε καινούργια πράγματα και φαίνεται ότι τα πάει καλά.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

-Οι παραστάσεις θα ανέβουν το Σάββατο και την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Κάστρου στις 9.00 το βράδυ, ενώ δεν υπάρχει εισιτήριο, αλλά κουπόνι εισόδου.
Π.Μπ.