Penny Marathon: Σήμερα η μεγάλή φιλοζωική αθλητική γιορτή

Penny Marathon: Σήμερα η μεγάλή φιλοζωική αθλητική γιορτή

Γιορτή φιλοζωίας και αθλητισμού πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή 10 Ιουλίου, με επίκεντρο την παραλία της Μπούκας. Το Penny Marathon επιστρέφει μετά τις «καραντίνες» των προηγούμενων ετών και ενώνει εθελοντές από όλο τον κόσμο που θα τρέξουν και θα κάνουν ποδήλατο για τα αδέσποτα.

Οι συμμετέχοντες στους αγώνες και τη γιορτή δυναμώνουν τη φωνή των αδυνάτων, που βιώνουν τραγικές συνθήκες καθημερινά στους δρόμους, ευαισθητοποιούν το κοινό για την προστασία τους και στηρίζουν το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και των εθελοντών τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο φετινός Penny Marathon διεξάγεται παράλληλα σε διάφορες πόλεις και στην Ελλάδα στην Αθήνα, τη Σαλαμίνα και τη Λάρισα. Το μεσσηνιακό αγώνα διοργανώνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης, του Δήμου Μεσσήνης, ιδιωτών χορηγών και εθελοντών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εκκίνηση στις 6.00 μ.μ.

-11.500 μέτρων που ξεκινά από το σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγει στην περιοχή των γηπέδων του μπάσκετ στη παραλία της Μπούκας

-2.500 μέτρων με σημείο έναρξης τις εκβολές του ποταμού Πάμισου και λήξη στην περιοχή των γηπέδων στην παραλία της Μπούκας

-Διαδρομή του ενός χιλιομέτρου στο μικρό άλσος της Μπούκας

-Εκκίνηση από την Καλαμάτα (έπειτα από συνεννόηση με τους διοργανωτές).

-8.30 μ.μ. απονομή αναμνηστικών μεταλλίων σε όλους-γιορτή με μουσική, χορό, παζάρι και εκπλήξεις

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Κατερίνα Πεζώνη (πρόεδρος του ΦΟΚ): Τηλέφωνο 6947962410 email katerinapesonis@gmail.com.

Μαρία Ηλιοπούλου- Πεζώνη: Τηλέφωνο 6907550297 WhatsApp +393516728290 email: mariabloom@live.com.

Pennymarathon.com