Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΑ πληροφορίας παρεχομένας υπό χωρικών ερχομένων εις την πόλιν μας το κύμα των ακρίδων αυξάνεται οσημέραι επιφέρον τρομακτικάς καταστροφάς. Κατά προτίμησιν αύται επιπίπτουν επί των συκοδένδρων και ωρίμων σταφυλών, προξενούσαι εις αυτάς μεγαλυτέρας καταστροφάς.

Η ακρίς εις τον τέως Δήμον Αμφείας αυξάνει προς μεγάλην ανησυχίαν των κατοίκων. Οι χωρικοί των ακριδοπλήκτων περιφερειών καταδιώκουν αυτάς προχείρως και ατελεσφόρως. Η αγωνία των δε ως εκ τούτου και η αγανάκτησίς των κατά των αρμοδίων είναι μεγάλη, διότι ούτοι εις την κρίσιμον αυτήν στιγμήν παρακολουθούν αδιάφοροι την συντελουμένην καταστροφήν, ολιγωρούντες.

ΕΠΙΣΗΣ η αγανάκητσίς των στρέφεται κατά του Υπουργείου της Γεωργίας του οποίου επί του προκειμένου ο ρόλος υπήρξεν ωσαύτως αδιάφορος περιορισθείς μόνον εις τηλεφωνικάς αναιρέσεις και εγκρίσεις συνταγών καταπολεμήσεως κατόπιν των επελθουσών καταστροφών.

ΕΙΝΑΙ τόση η σοβαρότης των καταστροφών, τόση η αγανάκτησις του ακριδοπλήκτου κόσμου, όσος και ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής, ώστε να ενδείκνυται επιτακτική η ανάγκη της χρησιμοποιήσεως των δραστικωτέρων μέσων καταπολεμήσεως και καταβολής συντόνων και πραγματικών ενεργειών παρά των αρμοδίων.