Μία ημέρα την εβδομάδα εμβολιασμοί σε Κέντρο Υγείας και Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μία ημέρα την εβδομάδα εμβολιασμοί  σε Κέντρο Υγείας και Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μία ημέρα την εβδομάδα λειτουργούν πλέον τα εμβολιαστικά κέντρα στη Μεσσηνία και τουλάχιστον στην Καλαμάτα, στο Κέντρο Υγείας  και στο Νοσοκομείο, τα ραντεβού είναι κλεισμένα και για τον Αύγουστο.

Μπορεί οι εμβολιασμοί να έχουν μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με πέρυσι και τους προηγούμενους μήνες, όμως η αίσθηση όλων είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο και μπορεί τώρα να μη σπεύδουν για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά από το φθινόπωρο αναμένεται η ζήτηση να αυξηθεί.

Στο Κέντρο Υγείας κάθε Δευτέρα
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, στη Μεσσηνία μέχρι και τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί που είχαν γίνει συνολικά ήταν 294.765. Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιασθεί 109.648 άτομα, ενώ τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει, και με τις 2 δόσεις, 107.567 άτομα. Με αναμνηστική δόση έχουν εμβολιασθεί 85.465 άτομα.

Στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας εμβολιασμοί πλέον πραγματοποιούνται μόνο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα από το πρωί έως το μεσημέρι. Για το συγκεκριμένο εμβολιαστικό, διαθέσιμα ραντεβού πλέον υπάρχουν από το τέλος Αυγούστου και μετά.

Εκεί κάθε Δευτέρα είναι προγραμματισμένα 108 ραντεβού για εμβολιασμό. Όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου, τα περισσότερα εμβόλια που γίνονται αφορούν στην 4η δόση και λιγότερα στην 3η.

Επίσης, εμβολιάζονται κάποιοι που τους προηγούμενους μήνες είχαν νοσήσει και πλέον λήγει η περίοδος της «προφύλαξης» που μπορεί να είχαν.

Κάθε Τρίτη στο νοσοκομείο
Το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.15 μετά το μεσημέρι.

Τα εμβόλια που γίνονται είναι εκεί κυρίως 4ης δόσης και πολύ λιγότερα 3η δόση και όλα με το εμβόλιο της Pfizer, όπως και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Τα ραντεβού που κλείνονται κάθε Τρίτη είναι 162 και κυρίως με 4η δόση εμβολιάζονται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι.

Της Βίκυς Βετουλάκη