Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας: Επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας λύσεις

Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας: Επιστολή στον πρωθυπουργό  ζητώντας λύσεις

Επιστολή στον πρωθυπουργό απευθύνει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας εξαιτίας της μη πραγματοποίησης της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος και ζητώντας λύση στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Όπως σημειώνεται: «Κύριε πρωθυπουργέ, ειλικρινά λυπηθήκαμε, διότι δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14/7/2022, όπου συμμετείχε και η μεγαλύτερη Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος. Είχαμε ελπίδες και περιμέναμε με αγωνία να μάθουμε ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτήν τη συνάντηση. Δυστυχώς, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε και όχι με δική μας ευθύνη. Όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων σάς είναι γνωστά. Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες οικονομικές μειώσεις των συντάξεων, ενώ έχουν να πάρουν αυξήσεις οι συντάξεις τους 12 χρόνια, με αποκορύφωμα τους χαμηλοσυνταξιούχους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού εδώ και πολλά χρόνια τους έχει κοπεί το ΕΚΑΣ, που γι’ αυτούς ήταν μία οικονομική- τονωτική ενίσχυση (“ένεση”).

Κύριε πρωθυπουργέ, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού. Όμως, τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι πολλά και παραμένουν άλυτα, για πολλά χρόνια και πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις.

Τέλος, όλα αυτά που διεκδικούμε τα έχουμε δουλεμένα – πληρωμένα και δε χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Δεν πάει άλλο».