Συνταξιούχοι Μεσσηνίας: Απαίτησαν το μη κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Συνταξιούχοι Μεσσηνίας: Απαίτησαν το μη κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Συνταξιούχοι από όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Μεσσηνίας έδωσαν αγωνιστικό παρών στη χθεσινή κινητοποίηση έξω από τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, απαιτώντας να ανακαλέσει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την απόφασή της να κλείσει το φαρμακείο στην Καλαμάτα.

«Ένα φαρμακείο που εκτελεί πάνω από 2.000 συνταγές το μήνα, εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους, τόσο της Μεσσηνίας όσο και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας, καθότι δεν υπάρχει αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ» όπως ειπώθηκε.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του στο χώρο της συγκέντρωσης ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας χαρακτήρισε «προκλητικές τις δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του υπουργού Υγείας, που από το πρωί προσπαθούσαν να περάσουν κλίμα εφησυχασμού, κάνοντας δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να προβούν στο κλείσιμο του φαρμακείου. Δηλώσεις που, όμως, δε συνοδεύονται με απόφαση ανάκλησης της απόφασης του ΕΟΠΠΥ για κλείσιμο του φαρμακείου».

Οι συγκεντρωμένοι σε ανακοίνωση που μοίραζαν στους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονταν για υπηρεσίες παροχής υγείας, απαιτούν:

-την άμεση κατάργηση της απόφασης και

-την άμεση αναβάθμιση των φαρμακείου, με στελέχωση όλου του απαιτούμενου επιστημονικού προσωπικού, χωρίς καμία καθυστέρηση.