Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στο Μεσοχώρι – Στο Κέντρο Υγείας Πύλου δύο άτομα

Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στο Μεσοχώρι – Στο Κέντρο Υγείας Πύλου δύο άτομα

18:44
Πέντε ώρες σχεδόν έχουν περάσει από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά στη θέση Σχίνος του Δήμου Πύλου- Νέστορος και πλέον η κατάσταση φαίνεται βελτιωμένη με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Μια πρώτη εκτίμηση φανερώνει ότι έχουν καεί πέρα από δασική έκταση, ελαιόδεντρα ενώ καταστράφηκε και ένας στάβλος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο Κέντρο Υγείας Πύλου Διακομίστηκαν ένας πυροσβέστης μετά από λιποθυμικό επεισόδιο καθώς και ο ιδιοκτήτης του στάβλου που φέρει εγκαύματα.

17:21
Τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές από την Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγό Τζίμα Ραφαέλα

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 13:45 σε δασική έκταση στο Σχίνο Μεσσηνίας τέθηκε σε ύφεση σε χρονικό διάστημα 2 ωρών. Στις 14:38 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του Μεσοχωρίου προς ασφαλή κατεύθυνση. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων  τμημάτων και 17 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν και 14 Φιλανδοί πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Πυροσβεστών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.



14:48
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού εδώ και λίγη ώρα έχει ξεσπάσει φωτιά στο Σχίνο Πυλίας.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις, ενώ να σημειωθεί ΄ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά κινείται προς το Μεσοχώρι και μάλιστα στάλθηκε μήνυμα σε όσους είναι στο χωριό να το εγκαταλείψουν και να κινηθούν προς τον Πήδασο.