Με δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα έκλεισε ο Ιούλιος για τη Μεσσηνία

Με δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα έκλεισε ο Ιούλιος για τη Μεσσηνία

Μετά το χειρότερο, ίσως Ιούνιο, των τελευταίων ετών από άποψη θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στη Μεσσηνία, ο Ιούλιος σύμφωνα με την Αστυνομία έκλεισε μόνο με  δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα.

Σε στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 38 τροχαία ατυχήματα με 53 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με 3 νεκρούς, 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με 4 σοβαρά τραυματίες και 33 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 46 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία τον Ιούλιο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο, αλλά ούτε και σοβαρό ατύχημα, παρά μόνο δύο ελαφρά ατυχήματα με 2 ελαφρά τραυματίες.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούλιο, συγκροτήθηκαν 637 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.413 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 248 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.666 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.896 για υπερβολική ταχύτητα, 245 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 167 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 137 για Κ.Τ.Ε.Ο., 62 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 24 για παραβίαση σηματοδότη, 45 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 31 για αντικανονικούς ελιγμούς, 7 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 6 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 46 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη