Φιλιατρά: Αύριο το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων

Φιλιατρά: Αύριο το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων

Αύριο στις 8.30 το βράδυ, στο Πάρκο της Παναγίας της Βλαχέρνας Φιλιατρών, θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονόπρακτων του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που τελεί υπό την αιγίδα και οικονομική στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης Δήμου Τριφυλίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τέσσερις φιλοξενούμενες Θεατρικές Ερασιτεχνικές Ομάδες: “Περιγιάλι” Κορινθίας, “Θέσπις” Κερατέας, “Ακρίτας” Καλαμάτας, “Ερασιτέχνες” Αμαλιάδας και, φυσικά, το ΤΕΘ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Χορηγός είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών. Η δε Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. διαθέτει 3.191,80 ευρώ, από ίδιους πόρους, για τη φιλοξενία (διαμονή 15 ατόμων και ένα γεύμα 30 ατόμων) των θεατρικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων του ΤΕΘ και των εκπροσώπων του Δήμου, την ηχητική και φωτιστική κάλυψη και τη μίσθωση καθισμάτων.

«Το ερασιτεχνικό θέατρο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το επαγγελματικό, εκτός ίσως από την οικονομική ανταμοιβή που παίρνουν οι επαγγελματίες του χώρου -γιατί την ηθική και την ψυχολογική, κι οι μεν κι οι δε, την απολαμβάνουν στο έπακρο. Ελάτε να απολαύσουμε τη βραδιά και να τους χειροκροτήσουμε!!!», τονίζει σχετικά η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου