Τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για πλαστά έγγραφα


Τρία άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, κατά την προσπάθειά τους να φύγουν παράνομα από τη χώρα.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για την Αυστρία. Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Σταθμού του Κρατικού Αερολιμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας δύο αδέλφια από το Καμερούν, μια 27χρονη και ένας 37χρονος, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Η 27χρονη συνόδευε και το 6 μηνών παιδί της.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήρια γαλλικών Αρχών, ενώ η 27χρονη επέδειξε αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα και για το παιδί της.

Επίσης, την Κυριακή συνελήφθη ένας 46χρονος από τη Συρία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ο 46χρονος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις Βρυξέλες Βελγίου, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε δελτίο ταυτότητας βελγικών Αρχών.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.
Β.Β.