92 μετανάστες στην Καλαμάτα: «Πλημμύρισε» το λιμάνι από παιδικά κλάματα

92 μετανάστες στην Καλαμάτα: «Πλημμύρισε» το λιμάνι από παιδικά κλάματα

Πολλές φορές στο λιμάνι Καλαμάτας έχουν καταλήξει καραβιές μεταναστών, όμως η χθεσινή είχε κάτι ξεχωριστό, αφού ανάμεσα στα 92 συνολικά άτομα τα 30 ήταν παιδιά.

Παιδιά ακόμα και λίγων ημερών, το κλάμα των οποίων ήταν σπαρακτικό, ενώ τα υπόλοιπα κοιτούσαν φοβισμένα το μέρος στο οποίο αποβιβάστηκαν.

Η συνέχεια, μετά την αποβίβαση, γνωστή πλέον για όσους τους περίμεναν στη στεριά, με τις τρυφερές στιγμές όμως να μη λείπουν, αφού κάποιες μικρές χαμογελαστές φάτσες έδιναν μια νότα χαράς στην όλη εικόνα.

Το ξύλινο σκάφος που ταξίδευαν και ξεκίνησε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Τουρκία, εντοπίστηκε ακυβέρνητο από παραπλέοντα πλοία 65 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο “Nordic Anna”, σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε ογδόντα εννέα άτομα, ενώ τρία άτομα περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο “Kool Baltic” σημαίας Λιβερίας.

Έπειτα από οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. αποφασίστηκε τα δύο αυτά πλοία να πλεύσουν προς το αγκυροβόλιο της Καλαμάτας και οι 92 μετανάστες μπήκαν σε λάντζες, που τους έβγαλαν στη στεριά. Εκεί τους περίμεναν οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενήργησε rapid test, ενώ ο χώρος των αποθηκών είχε ετοιμαστεί από υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ακολούθησε η καταγραφή και η ταυτοποίηση, κάποια άτομα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού αυτό κρίθηκε αναγκαίο, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται οι 92 μετανάστες να αναχωρήσουν από την Καλαμάτα.
Π.Μπ.