Επτά συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Επτά συλλήψεις αλλοδαπών  στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Επτά άτομα συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, προσπαθώντας να ταξιδέψουν για Γερμανία και Σουηδία με πλαστά έγγραφα.

Αρχικά συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του εκεί Σταθμού, πέντε Σύροι, ηλικίας από 21 έως 36 ετών, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Αμβούργο της Γερμανίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου οι δύο εξ αυτών (ένας 27χρονος κι ένας 22χρονος) ταξιδιωτικά έγγραφα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπή, ενώ οι λοιποί ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Στην κατοχή όλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δελτία ταυτότητας ισπανικών Αρχών.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο 25χρονοι Παλαιστίνιοι για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι δύο 25χρονοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Στοκχόλμη Σουηδίας, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ο ένας εξ αυτών ταξιδιωτικό έγγραφο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ ο έτερος ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήριο και Δελτίο Ταυτότητας Αρχών Ολλανδίας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.